Donaris 930 x 122

combustie internă

Motoarele pe benzină sau diesel dispar!

Motoarele pe benzină sau diesel dispar! Decizie istorică: Acord final pentru eliminarea motoarelor cu combustie internă până în 2035

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Eurodeputații și statele membre ale UE au ajuns joi seara la un acord asupra legislației europene care ar urma să pună capăt vânzării de mașini noi cu motoare cu combustie internă până în 2035, au anunțat negociatorii, potrivit AFP, citată de Profit.ro.

„Tocmai am încheiat negocierile privind standardele de CO2 pentru automobile. Decizie istorică a UE privind clima, care confirmă definitiv obiectivul de a avea 100% vehicule cu emisii zero până în 2035, cu etape intermediare în 2025 și 2030”, a anunțat eurodeputatul francez Pascal Canfin, președintele Comisiei de Mediu a Parlamentului European, arată Hotnews.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

„Avem un acord”, a mai spus un purtător de cuvânt al președinției cehe a Consiliului UE.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

7 comentarii

  • . spune:

    Nu dispar, bre. Doar că nu se mai fabrică peste câțiva ani. Or să dispară când se va interzice circulația pe drumurile publice cu ele. Adică peste vreo 20-30 de ani. Până atunci ar fi necesară o lege prin care ITP-ul la mașinile mai vechi de 20 de ani sa se facă doar la RAR.

  • Laurentiu spune:

    Si ce fac „BRE” acele persoane care nu au posibilitatea sa achizitioneze o masina mai moderna de 10 20 de ani…daca ai fi tu in postura aceea nu cred ca ai mai comenta.
    Tu si cei cu modernizarea in suflet…iti amintesc ca au picat R.A.R. automobile scoase din uzina cum se face una ca asta….simplu avem ingineri moderni exact ca tine

  • Andrei c spune:

    Trecem la sfânta bicicletă!

  • Vilcu Denis spune:

    De acord cu tine Laurentiu! 👏

  • Vilcu Denis spune:

    Trebuie sa mentionez faptul ca motorul termic si industria producerii acestuia nu ar trebui sa dispara. In prezent exista filtre de noxe performante. Trebuie legiferata posibilitatea montarii acestor filtrelor de noxe, in service-uri autorizate, inclusiv pe autovehiculele mai vechi. Astfel am putea trece rapid la reducerea noxelor. Dar, ce sa zicem, interesul vanzarii autovehiculelor noi si pomo area producatorilor de acumulatori primeaza si se incearca fortarea patrunderii pe piata a cat mai multe autovehicule electrice. Sa nu uitam si de riscul de incendii al autovehiculelor electrice!

  • octa02 spune:

    mai das cam degradati oamenii cum mai masina electrica elimina 0% CO2 da ca so incarci nu se ard combustibili fosili????
    inca un moment cum credeti exista norme de poluare la hidro centrale??NU evident ca nu exista si daca sunt nici nu se compara cu ce avem in norma de poliare Euro6
    un automobil cu norma de poluare Euro6 poluiaza mai mult cu sistema de frânare decit cu motorul
    deputatii ăștia macar putin sa se informeze inainte de a face o decizie de genul
    nu am cu ce sa mai comentez

  • Duta spune:

    Pai daca tot vreți electrice plătiți si salarii la nivel european.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3