New Profesional Consult 930 x 122

masini

Noutate importantă la vânzarea mașinilor!

Noutate importantă la vânzarea mașinilor!

Citiți și: Aceste mașini vor fi interzise!

Legea nr. 132/2017 privind asigurările RCA urmează să se modifice, potrivit inițiativei legislative aflate în dezbaterea senatorilor.

Astfel, la schimbarea mașinii, clasa de bonus-malus ar urma să se păstreze și să poată fi transferată la noua mașină.

Citiți și: Se face ITP mai des pentru aceste mașini!

Concret, Legea asigurărilor RCA va primi un nou alineat, ce prevede că “în cazul înstrăinării sau radierii unui vehicul, clasa bonus/ malus se păstrează timp de 3 ani de zile de la data încheierii ultimului contract RCA”, arată Avocatnet.ro.

Asta ar da posibilitatea celor asigurați ca, la schimbarea mașinii, să transfere ușor clasa de bonus-malus pe noua mașină.

După cum stabilește legislația momentului, șoferii sunt încadrați, în funcție de incidentele avute în trafic, la o clasă de bonus sau la o clasă de malus, în vederea recompensării sau a penalizării.

Informații suplimentare pe marginea subiectului, AICI 

Foto: Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • ALGADO spune:

    Dar ce facem cu cei care circula și nu au rca valabil. Putem sai aflam pe Verificare rca online pe google se introduce nr. de înmatriculare și aflam dacă au rca valabil, și putem sa ne ferim de ei, sau sa anunțăm pe cei competenți care poate sai oprească în trafic, în asa fel putem reduce costul rca.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90