EcoMoto 930×122

dumitru tudosoiu

Nu spunem ,,Se recomandă ca elevii să nu aibă asupra lor cuțite sau droguri, pistoale sau iatagane! Trebuie să spunem: Este INTERZIS!”

Dumitru Tudosoiu: „Școala nu este maidan”

Citiți și: „Generalul” Tudosoiu, luat la „rost” de un elev de la „Brătianu”/ „Ce este un inspector?”

Un eveniment șocant s-a petrecut ieri la o unitate de învățământ din București, acolo unde un elev a înjunghiat în timpul orei un cadru didactic. Detalii, AICI

Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al județului Argeș și consilier local al municipiului Pitești, ia atitudine cu privire la acest caz tulburător și arată că este nevoie ca regulile DEJA EXISTENTE să fie respectate, astfel încât să nu se mai ajungă la astfel de situații.

Citiți și: Pitești. Eveniment deosebit la Școala ,,Traian”

Mult mediatizat și dezbătut, dar și generator de reacții diverse și de polarizare în spațiul public – cazul profesoarei de la un liceu din București care a fost rănită cu cuțitul de către un elev de clasa a X a, în timpul unei ore.

Rețin din acest incident faptul că un copil a pus un cuțit la gâtul unui profesor, în școală, în timpul orelor.

Repet, în timpul unei ore – când o profesoară a intrat în clasă să țină un curs, nu să îi fie pusă viața în pericol.

Repet, un copil a pus un cuțit la gâtul unui cadru didactic – un cuțit, un copil, un cadru didactic.

Cum s-a ajuns la așa ceva?

Vor fi concluziile anchetei poliției și contează cauzele pentru a afla ce se întâmplă în mintea unor adolescenți, a unor copii, atunci când se ajunge la astfel de gesturi.

Mai departe este lupta.

Sunt voci care spun că este un gest care denotă că școala este depășită de ce se întâmplă, că s-a pierdut autoritatea, că profesorii nu iau atitudine, că părinții încurajează comportamentele nepotrivite ale copiilor, că ne ducem pe apa sâmbetei cu totul, etc.

Nu mă voi poziționa acum de partea sau împotriva vreuneia dintre aceste voci.

Voi sublinia însă că Regulamentul școlar este un instrument care trebuie să aibă forță. Trebuie să reprezinte un cadru, nu o recomandare.

Nu spunem ,,Se recomandă ca elevii să nu aibă asupra lor cuțite sau droguri, pistoale sau iatagane!”

Trebuie să spunem ,,Este INTERZIS!” și SĂ FIE.

Trebuie să conștientizăm că regulamentul școlar trebuie să fie investit cu autoritate și să prevadă clar care este cadrul în care se desfășoară activitatea în incinta unităților de învățământ, și ce se întâmplă celor care nu respectă acest cadru.

Orice se poate întâmpla câtă vreme privim în altă parte.

Se poate ajunge la gesturi extreme în orice moment și pentru unii poate fi, cu adevărat, prea târziu.

Școala nu este maidan.„, transmite Dumitru Tudosoiu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Marius spune:

    Peste tot se știe cine face probleme cine se droghează mai nou avem și homosexuali care abuzează copii și se fac ca nu văd. Nu cumva la baiatul domnului Tudosoiu in clasa sunt probleme de genul asta și el știe și se face ca nu vede ca de nu putem sa deranjam ca e baiatul cuiva. O țara de prosti și pupincuristi

  • Ion spune:

    Atâta timp cât totul este politic și toate instituțiile statului sunt condu-se de politic nu se schimba nimic. E simplu vrei funcție te înscrii la partid. Toți directorii de scoli sunt de la partide și nu pot deranja copii unora dim partid chiar dacă se droghează fac prostii etc.

  • Adrian spune:

    Cu copilul homosexual de la baiatul dumneavoastră din clasa cum facem domnul Tudosoiu ca va face-ți ca nu știți. Bineînțeles tatăl copilului este Notar sau Avocat și probabil tot pe la Partid. Toți sunt niște mizerii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3