NOR CURIER 930X122

gigacalorie

Pitești. Decizie majoră privind prețul încălzirii pentru iarnă!

Pitești. Decizie majoră privind prețul încălzirii pentru iarnă!

Citiți și: Oficial! Încălzirea, mai scumpă în Pitești!

Consiliul Local al municipiului Pitești va modifica în prima ședință prețul energiei termice.

Ca urmare a unei solicitări a SC Termo Calor Confort SA, noul preț mediu de producere a energiei termice la Pitești pentru consumatorii casnici ar urma să crească la 778,01 lei per gigacalorie, față de 668,52 lei Gcal.

Citiți și: LOVITURĂ PENTRU PITEȘTENI. PRIMĂRIA PREGĂTEȘTE O NOUĂ SCUMPIRE

Se introduce însă o excepție, în sensul că pe perioada sezonului rece, când și consumurile sunt mai mari, prețul de producție se reduce la 631,22 lei Gcal, deci chiar sub cel acum în vigoare.

În mod similar vor sta lucrurile și cu tariful care va fi plătit de populație, tarif care per ansamblu crește de la 413,11 lei Gcal, plus TVA, la 466,81 lei Gcal, plus TVA, dar care în perioada sezonului rece va fi de doar 378,73 lei/Gcal, la care se adaugă TVA.

Precizăm că diferența dintre prețul plătit de populație, menționat în paragraful anterior, și prețul efectiv de producție, menționat la începutul știrii de față, este suportat de către Consiliul Local prin subvenție.

Proiectul prevede: „Se aprobă prețul local de 466,81 lei/Gcal, pentru energia termică facturată populației din municipiul Pitești, la care se adaugă TVA, stabilită conform legislației în vigoare.

Prin excepție, în perioada sezonului rece cuprinsă între 01 noiembrie – 31 martie 2024, prețul local de facturare către populație este de 378,73 lei/Gcal, la care se adaugă TVA stabilită conform legislației în vigoare.

Se aprobă subvenționarea din bugetul local al municipiului a diferenței prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației și prețul local al energiei termice facturate populației.”

Noul tarif ar urma să fie aplicat de la 01.07.2023.

Vezi întregul proiect de hotărâre, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90