NOR CURIER 930X122

cornel ionica

PITEȘTENII, „COCOȘAȚI” DE PREȚURI ȘI TAXE! TERMOFICAREA NE DĂ FIORI

Societatea de termoficare a municipalității anunță scumpirea prețului gigacaloriei livrate populației în Pitești.

Citiți și: Pitești. Decizie majoră privind prețul încălzirii pentru iarnă!

Potrivit sursei citate, creșterea va intra în vigoare pe 1 martie 2018.

“Având în vedere că în proiectul de BVC (n.r. – bugetul de venituri și cheltuieli) pe 2018 al municipiului Pitești cuantumul subvenției pentru energie termică livrată populației este de 22,5 mil. de lei, se impune creșterea prețului gigacaloriei către populație la 245 de lei/gigacalorie, începând de la data de 01.03.2018.”, anunță Termo Calor Confort pe pagina oficială de socializare a Primăriei.

Citiți și: Momente dificile pentru Cornel Ionică. Acesta ar fi suferit un accident

Amintim că în prezent (de la 1 ianuarie 2017) piteștenii plătesc un preț de facturare de 191,94 de lei pe gigacalorie. Restul de până la 311 lei (prețul de producere a agentului termic) este subvenționat de municipalitate.

Recent, conducerea Primăriei a informat că municipalitatea nu va mai avea voie să subvenționeze prețul gigacaloriei, subvenția urmând să fie eliminată pe 1 aprilie 2019 (AICI, detalii). Iată, însă, că, potrivit anunțului făcut astăzi de Termoficare, prețul va crește chiar din acest an, înainte de eliminarea subvenției.

Va fi o nouă lovitură pentru piteșteni, după ce la începutul acestui an administrația Ionică a majorat substanțial taxele și impozitele locale (subiectul pe larg, AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3