930×122 CAPRA 5

comisia de circulație pitești

Pitești: Nu se mai montează semafoare!

Update, 2 februarie, ora 16:14

Citiți și: Revoluție în trafic! Apar primele semafoare cu linii

S-a decis! Propunerea privind montarea de semafoare la intersecția b-dului Petrochimiștilor cu strada Lânăriei a picat la vot în cadrul ședinței de miercuri a Comisiei de Circulație Pitești.

Știrea inițială, 31 ianuarie, ora 11:47 – Apar noi semafoare în Pitești!

Citiți și: Semafoare la toate trecerile de pietoni!

Pe ordine de zi a ședinței Comisiei de Circulație care va avea loc mâine, 1 februarie, se află și două propuneri care vizează montarea de noi semafoare în oraș.

La punctul 1 de pe ordinea de zi se propune „montarea de semafoare la intersecția b-dului Petrochimiștilor cu strada Lânăriei în special pentru protecția pietonilor la trecerea străzilor”.

De asemenea, un alt semafor ar putea fi instituit pe strada Războieni, în dreptul Lidl.

La punctul 6 de pe ordinea de zi se propune „mutarea trecerii de pietoni de pe carosabilul străzii Războieni de la intersecția cu strada Exercițiu, cu aproximativ 40 de metri, imediat după stația de autobuz, în așa fel încât la ieșirea din sensul giratoriu, între calea inelară și trecerea pentru pietoni să încapă mai multe autovehicule pentru a nu se mai bloca circulația în sens.

De asemenea, montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni.

Alte propuneri analizate de Comisia de Cirulație în ședința de mâine vizează și traficul rutier de pe Calea Craiovei. Subiectul pe larg, AICI – Pitești. Schimbare de ultim moment lângă MatHaus, în Craiovei!

În total, pe ordinea de zi a ședinței se află 38 de propuneri și solicitări.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

16 comentarii

  • Anonim spune:

    Poate ne lămurește domnul Gentea care este afacerea cu aceste semafoare nenorocite care au blocat total circulaþia în Pitești !

  • Vlad spune:

    Orasul semafoarelor. Astoa din primarie au o fabrică de semafoare, altfel nu se explica atata dorinta de a semaforiza orice strada.

  • Cristian spune:

    Pitesti…o localitate blocata. Nenumaratele semafoare au dus la cresterea masiva a poluarii. Sunt masuri luate fara discernamant. Normal ar fi fost ca metodele de fluidizare a traficului sa fie stabilite in urma unui STUDIU DE TRAFIC

  • Cătălin spune:

    Pendiuc a ….prin Pavele;
    Ionica prin Borduri;
    Genetea prin Semafoare și Indicatoare Rutiere;
    A blocat tot orașul, a vrut sa l transforme ca el, BLOCAT..

  • Iiiiii spune:

    Sa turnați un asfalt,fără denivelări și sa numai existe gropi,nu puteți…semafoare cu grămadă…

  • Florin Cremeriuc spune:

    Trebuie turnat asfalt fără gropi când se adună apa ne stropesc mașinile prin stații de autobuz.
    În dreptul fostul BIG semafor cu buton electric când??

  • Minca marian spune:

    Daca sunt semafoare de ce sunt daca nu sunt de ce nu sunt ne convine ceva ? Daca am folosi transportul in comun ar fii exceptional dar daca putem sa parcam masina in sufragerie ar fii perfect

  • Panduru Ion spune:

    La asa educati a soferilor,in sensul ca majoritatea nu respecta trecerile de pietoni ,este bine ca ficare trecere sa fie dotate cu semafoare cu buton de activare ,pentru a fi siguri pitoni ca traverseaza strada fara nici un pericol .Bravo Dl Prmar !

  • Doina S. spune:

    Bravo Dl.primar pt.initiativa prin semafoare.
    Cei care va critica inițiativa sunt numai șoferi.Doina

  • Nelu spune:

    Problema nu o reprezintă semafoarele în sine ci faptul că nu sunt deloc sincronizate în funcție de trafic, ceea ce conduce la numeroase blocaje. Culmea e, ca deși gândite sa fluidizare circulația, mai mult o îngreunează….

  • riveranu spune:

    cei mai suparati sunt aia cu vile din Gavana de li s-a pus semafor la Kauflad Nord de aia comenteaza …

  • andrei spune:

    Domniilor, de ce va deranjează așa tare semafoare? Nu mai puteți sa va dați cu 130-140/h cu cazanele alea de BMW ?

  • Marius spune:

    ii propun comisiei de sistematizare a primăriei ca pe traseul pe care circula d ul primar Gentea sa se instaleze semafoare din Trivale, calea Drăgășani Primăria Pitesti din 100 in 100 m semafoare ! Mai ales semafoare Scumpe ! O tâmpenie cu semafoarele de la bijuteria Teilor Cu ce scop si ce Interese? Sincer ! Mai rău a ți făcut. Coada de la acel semafor se întinde la orele de vârf pana ln coasta la biserica. Sa fi ….,,,, sa spui o……. ca se fluidizează traficul ! Nu mai spun de poluare ! Sa meargă acele capete luminate “ca semaforul” de la comisia de sistematizare. Sa vina sa stea dimineata pe trotuar zona TEILOR sa vadă dacă acum se mai poate deschide un geam sa aerisești camera! De la locuințele. dintre giratoriul N.Dobrin si bloc Galeria Praxis!

  • Bobitză spune:

    Vrem semafoare, vrem semafoare! Inteligente tot ca PSDul normal. Semafoare și stîlpișori. Un lucru bun nu ați face.

  • Ludu spune:

    În sfârșit avem un trafic civilizat fără riscul accidentarii pietonilor si enervarea mai putină din partea soferilor care trebuiau sa astepte după pietonii care se angajau in traversare de cum ajungeau la trecerea de pietoni. Pietonii nu așteptau să se strângă mai mulți la traversare ci se aruncau pe zebră că „era dreptul lor”..Nu inteleg nemulțumirea unor , pt că și înainte opreau la aceleași treceri de pietoni dar cand vroiau pietonii.

  • Alina spune:

    Pt cei care aplauda inițiativa montării semafoarelor in oraș ( destul de multi, din ce am văzut în comentarii):
    1. Semafoarele trebuie montate in urma unor studii care să evidențieze oportunitatea lor, nu doar de dragul de a le monta;
    Rezultatul: un trafic fluid, daca aceste semafoare ST SINCRONIZATE SI NECESARE sau, din contră, nebunia care se petrece astăzi: COZI IMENSE SI INUTILE DE ASTEPTARE ca cea din nord Kaufland, unde funcționa de minune giratoriul și regulile aplicate în el
    2. MAI MULTE SEMAFOARE ÎNSEAMNĂ MAI MULTĂ POLUARE- așteptatul la semafor cu motorul pornit și demararea mașinii poluează suplimentar, și chimic și fonic!!!!!!! St zone sufocate in acest sens, din cauza cozilor făcute de mașini în așteptare ( motoare pornite- poluare chimică și fonică, claxoane- poluare fonică)
    Am stat de nenumărate ori cu mașina la semafor, in nord, fără să treacă nicio mașină pe direcțiile celelalte, adică DEGEABA!!! Timp in care am consumat combustibil inutil, pe banii mei, am pierdut timp suplimentar, am contribuit la poluarea zonei…. Și nu îmi spuneți că puteam opri motorul, că nu funcționează chiar așa, nu este aplicabil mereu! In schimb, daca păstrau giratoriul, treceam și îmi vedeam de drum! Concluziile le tragem ușor, urmările le suferim cu toții: un oraș cu trafic îngreunat și din ce in ce mai poluat!!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3