New Profesional Consult 930 x 122

comisia de circulație pitești

Pitești. Comisia de Circulație a decis! Modificări importante în oraș

Pitești. Comisia de Circulație a decis! Modificări importante în oraș

Citiți și: Schimbări majore în traficul din Pitești: Ce trebuie să știe șoferii!

Ieri, Comisia de Circulație Pitești s-a reunit într-o ședință cu scopul de a analiza și a lua decizii cu privire la traficul din Pitești.

Iată ce s-a decis:

Citiți și: Ce vor păți șoferii care vor opri în zonele hașurate

,,Instituirea sensului unic pe strada Banu Mărăcine cu circulația autovehiculelor dinspre strada CA Rosetti către strada Târgul din Vale.

RESPINS

Amplasarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul Căii Câmpulung din aproprierea intersecției cu strada Profesor Paul Dicu.

RESPINS

Montarea de indicatoare de restricție cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Iancu de Hunedoara – arteră cu sens unic – pe partea stângă a direcției de mers, de la intersecția cu str. Constantin Dobrescu Argeș, până la scara B a blocului B21.

RESPINS

Montarea de indicatoare de restricție cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Câmpului, pe tronsonul din dreptul blocurilor 82 și 82bis, pe partea stângă a direcției de mers către strada Iosif Gabrea.

Au fost montați stâlpișori

Mărirea timpului de verde pentru pietoni la semaforul cu buton amplasat la trecerea de pe Bd. 1 Decembrie 2019, la intersecția cu strada Paltinului – în prezent durează 19 secunde.

RESPINS

Montarea de limitatoare de viteză la trecerea pentru pietoni de pe carosabilul străzii Vasile Alecsandri la intersecția cu Aleea Poieniței, în fața blocului 64A.

RESPINS

Semaforizarea intersecţiei Căii București cu Calea Câmpulung și DN7 – respectiv zona Peco Petrom.

RESPINS

Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul străzii Costache Negri, la intersecția cu strada Sf. Vineri.

RESPINS

Mutarea trecerii pentru pietoni de pe carosabilul străzii Valea Geamăna, din lateralul blocului B1, cu câtiva metri către podul de cale ferată, în așa fel încât autovehiculele care virează dinspre Bd. Petrochimiștilor și acordă propritate pietonilor să nu blocheze intersecția.

AVIZAT

În ședința comisiei din data de 06.07.2023, a fost avizată montarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Gheorghe Doja, de la intersecția cu strada Basarabia, până la capătul de linie 7-7B, pe partea dreaptă a direcției de mers spre str. Smârdan. Locatarii străzii de la casele de pe latura respectivă a străzii solicită montarea de plăcuțe adiționale „Cu excepția riveranilor” la indicatoarele existente, în așa fel încât aceștia să își poată parca autovehiculele pe trotuar.

RESPINS

Montarea unui indicator rutier cu semnificația „Întoarcerea interzisă” în intersecția Bd. Nicolae Bălcescu cu str. Mircea Eliade, în așa fel încât autovehiculele care circulă pe Nicolae Bălcescu din direcția Bascov să nu poată întoarce.

RESPINS

Interzicerea virajului la stânga printre blocurile L2 și L3 pentru autovehiculele care circulă pe Bd. Nicolae Bălcescu, din direcția Bascov.

RESPINS

Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul Bd. Nicolae Bălcescu, din apropierea stației de așteptare călători de la Dedeman, întrucât odată cu deschiderea McDonalds în zonă, trecerea este foarte tranzitată.

RESPINS

Montarea a două limitatoare de viteză, unul pe strada Augustin Z.N. Pop și altul pe strada Constantin Dudescu, în apropierea intersecției celor două străzi.

În analiză

Înlocuirea indicatorului rutier cu semnificația „Interzis în ambele sensuri” de pe Aleea Ioan Andieșescu prin fața blocului J7, cu alt indicator cu semnificația „Accesul interzis” cu plăcuță adițională „Cu excepția riveranilor”

RESPINS

Prin adresa nr. 58615/09.10.2023, se solicită avizul comisiei cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Parcare supraterană str. Frasinului – Cartier Trivale”, situat pe strada Frasinului FN, beneficiar UAT Municipiul Pitești, conform certificatului de urbanism nr. 592/17.05.2023. Potrivit documentației depuse, parcarea va fi construită pe amplasamantul actualei zone ocupată de garaje din cartierul Trivale, strada Frasinului, dintre blocurile 2 și 6. Parcarea va avea o capacitate de 198 de locuri la interior și 35 de locuri afară. Varianta propusă pentru acces la locurile de parcare se face cu intrare de 22 m dinspre strada Frasinului, circulație cu sens unic în interior și ieșire de 13 m.

Pitești. Comisia de Circulație a decis! Modificări importante în oraș

AVIZAT

Prin adresa nr. 58841/10.10.2023, se solicită avizul comisiei cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului „Întocmire Plan Urbanistic Zonal pentru construire de locuințe pentru tineri”, situat pe strada Smârdan FN, beneficiar UAT Municipiul Pitești, conform certificatului de urbanism nr. 872/27.07.2023. Terenul în cauză în suprafață de 2162 mp, îl reprezintă amplasamentul vechii piețe dezafectate având un singur acces auto dinspre strada Smârdan.

AVIZAT

Schimbarea sensului unic de circulație pe strada Rahovei, pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu strada Exercițiu și aleea carosabilă care duce către strada Smeurei, printre blocurile PS37 și PS38. În prezent circulația autovehiculelor se desfășoară dispre strada Armand Călinescu către strada Exercițiu.

RESPINS

Montarea de indicatoare cu semnificația „Staționarea interzisă” pe carosabilul străzii Făget pe partea dreaptă a direcției de mers de la intersecția cu Bd. Libertății, până la strada Pinului, precum și marcarea benzilor de circulație. Pe acest tronson sunt montate indicatoare cu semnificația „Staționarea interzisă” pe partea opusă, respectiv cea pe care este trasată pista pentru bicilete.

RESPINS

Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul Aleii Elie Radu – cartier Tudor Vladimirescu, în fața blocului A3 scara D, în apropierea curbei care se formează către blocul P2-3. Aleea Elie Radu, tronsonul din fața blocului A3 are lungimea de 100 m.

RESPINS

Montarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Petre Ispirescu în dreptul bloculilor G5 și M10.

RESPINS

Pentru a nu se crea confuzie, se propune dezafectarea semaforului verde intermitent către dreapta, la circulația autovehiculelor dinspre strada Tache Ionescu la intersecția cu strada Depozitelor (zona Piața de gros).

RESPINS

Amplasarea unei treceri de pietoni pe carosabilul străzii George Coșbuc, la intersecția cu strada Depozitelor, necesară anagajaților SC Subansamble Auto SA pentru a ajunge la stația de autobuz în condiții de siguranță.

RESPINS

Montarea de indicatoare cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Aleea Stadionului, pe ambele sensuri de mers, de la Sala Sporturilor până la pârul Geamăna Mică.

RESPINS

Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul străzii Exercițiu, la intersecția cu strada A. D. Xenopol, între blocurile A6 și D18.

RESPINS

Schimbarea modului de semaforizare de la intersecția străzilor Mr. Gh. Șonțu cu Tg. din Vale, în așa fel încăt să nu se mai suprapună timpii de ”verde” pentru direcțiile Mr. Gh. Șonțu, stânga către Tg din Vale, respectiv C.A. Rosetti înainte către str. Mr. Gh. Șonțu.

RESPINS

Instituirea sensului unic pe strada Hamangiu, prin spatele blocurilor D5a și D5b, cu circulația autovehiculelor dinspre strada Manu Mărăcine către Bd. Republicii.

În analiză

Ridicarea indicatoarelor cu semnificația „Oprirea interzisă” amplasate pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea pe partea stângă a direcției de mers spre strada Constantin Stătescu.

AVIZAT

Amplasarea a două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, unul la nr. 43 și altul la numărul 35.

AVIZAT

Montarea unui indicator cu semnificația „Oprirea interzisă” care să acționeze în fața porții de acces în curtea interioară a Ageției de Protecția Mediului dinspre strada Vasile Lupu. Accesul în cauză este drum de servitute pentru alte două proprietăți și frecvent se parchează în zonă, blocând intrarea.

AVIZAT

Prin adresa nr. 59639/13.10.2023, se solicită avizul comisiei de circulație pentru întocmire Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Locuință” (cu trei unități individuale), amplasat în municipiul Pitești, str. Nicolae Labiș nr. 28D, conform Certificatului de urbanism nr. 1005/05.09.2023. Astfel, potrivit planurilor de situație depuse și a memoriului de prezentare a planului urbanistic de detaliu, accesul la proprietate se face dintr-un drum de servitute care nu aparține domeniului public al municipiului Pitești. Propunerea de acces la proprietate este cu trei accese auto de câte 5 m, dinspre drumul privat. În interiorul proprietății se propune construirea unui număr de 6 locuri de parcare.

AVIZAT

Prin adresa nr. 59637/13.10.2023, se solicită avizul comisiei de circulație pentru întocmire Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Locuință” (cu trei unități individuale), amplasat în municipiul Pitești, str. Nicolae Labiș nr. 28C, conform Certificatului de urbanism nr. 1004/05.09.2023. Astfel, potrivit planurilor de situație depuse și a memoriului de prezentare a planului urbanistic de detaliu, accesul la proprietate se face dintr-un drum de servitute care nu aparține domeniului public al municipiului Pitești. Propunerea de acces la proprietate este cu trei accese auto de câte 5 m, dinspre drumul privat. În interiorul proprietății se propune construirea unui număr de 6 locuri de parcare.

AVIZAT

Montarea unei plăcuțe adiționale la indicatorul cu semnificația „Accesul interzis” montat în capătul aleii Despot Vodă dinspre strada Traian, în așa fel încât să fie permis accesul cadrelor didactice (solicitarea nr. 59860/10.10.2023 a Școlii Gimnaziale Traian).

RESPINS

Montarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Nicolae Labiș, în fața blocului G3.

RESPINS

Montarea unui limitator de viteză pe carosabilul străzii Tudor Vladimirescu, în fața blocului P2-3.

AVIZAT

Instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile B8 și B9, care continuă printre blocurile B7 și B9 cartier Prundu, cu circulația autovehiculelor dinspre strada Horea Cloșca și Crișan.

AVIZAT

Amplasarea a trei limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Gheorghe Doja, în dreptul blocurilor 4ª, 6ª și 8ª.

RESPINS”, transmite municipalitatea.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

6 comentarii

  • Anonim spune:

    Tov primar Semafor , cînd ai de gînd să oprești semafoarele montate inutil in oraș ?

  • Gabriel spune:

    Rugăm pe cei din Comisia de circulație să vină dimineața sau după-amiază la intersecția de la Petrom-Calea Câmpulung-Calea București să se convingă de necesitatea semaforizării acestei interdicții. Poate nu știu care este situația din teren…
    Vor avea mult timp să vadă cum este să stai câteva zeci de minute în trafic dacă nu sunt cei de la Poliția locală (cărora le mulțumim frumos pentru ajutor).

  • Pitestean spune:

    Nu ar fi rau daca,comisia si-ar consuma un pic de atentie si pentru trecerea pietonala din calea Dragasani,in dreptul lui”Profi”.Chiar se impune un semafor,ar aduce un pic de siguranta pentru pietoni si conducatorii auto care sunt mai :acizi”probabil fac niste economii.Curaj uram comisiei si multumim.

  • HERASCU spune:

    de strada carpenului Găvana ll cand va veți ocupa ,când vor fi accidente .strada are. 1000 de metri și este traversată de mii de oameni ,din Găvana ll la LIDL, la biserica ,la Dedeman,este nevoie de cel puțin 3 treceri de pietoni și limitare de viteza .Va așteptăm la discuți .Un locatar din zona .

  • . spune:

    Domnule Gabriel, dacă doriți să nu mai așteptați zeci de minute la intersecția de la Petrom, încercați să faceți giratoriul de la Ramada. Consumați mai puțin combustibil decât așteptând zeci de minute cu motorul pornit. Măcar o dată să încercați!

  • Vasile spune:

    ce impiedica comisia sa aprobe montarea indicatoarelor, Oprirea interzisa pe str Stadionului intre Sala de sport si acel piriu din zona ?
    Aproba du reguli martiene ?
    Si semafoare pt trecere pietoni dese pe ce considerent?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3