EcoMoto 930×122

comisia de circulație pitești

Se pregătesc noi schimbări în traficul din Pitești

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale din cadrul Primăriei Pitești, organizată mâine, 7 decembrie 2022, pe lângă propunerea ce vizează parcarea complexului Fortuna din centrul municipiului (Subiectul pe larg, AICI: Pitești. Parcarea Fortuna, interzisă! Se vrea montarea unei bariere!), alte 15  puncte vor fi supuse la vot, și anume:

Citiți și: Schimbări majore în traficul din Pitești: Ce trebuie să știe șoferii!

1. Se solicită reanalizarea pct. 2 din ședința din 20.10.2022 referitor la realizarea accesului auto în condiții de siguranță și asigurarea fluenței traficului, la intersecția b-dului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni (la fosta autobază Prundu), pentru revizuirea soluției avizate la acea dată: ”sistematizarea intersecției b-dului Petrochimiștilor cu Aleea Petru Poni se va face păstrându-se modelul actual, respectiv cu patru benzi pe b-dul Petrochimiștilor, câte două pe sens. La ieșirea de pe Aleea Petru Poni, autovehiculele vor fi direcționate obligatoriu la dreapta.”

Soluția propusă acum este menținerea a patru benzi pe b-dul Petrochimiștilor, semaforizarea intersecției dându-se astfel posibilitatea ieșirii atât către dreapta cât și către stânga de pe Aleea Petru Poni.

Citiți și: Ce vor păți șoferii care vor opri în zonele hașurate

În planul prezentat se propune mărirea suprafeței de spațiu verde și crearea unui loc de joacă pentru copii în parcarea viitorului complex comercial.

2. Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul străzii Anghel Saligny, în fața blocurilor D și D3. În spatele blocului s-au amenajat 96 de noi locuri de parcare, suficiente cât să acopere necesarul pentru toți locatarii.

3. Facilitarea accesului la proprietățile situate pe Calea Craiovei, în zona sensului giratoriu de la Târgul Săptămânal – partea dreaptă, sensul de urcare – prin montarea unui indicator cu semnificația ”Accesul interzis” cu plăcuță adițională ”Cu excepția riveranilor” sau prin montarea unui limitator de viteză, la intrarea pe breteaua de acces către proprietăți.

4. Analizarea semaforizării intersecției prevăzută cu sensul giratoriu de pe Calea Craiovei, de la Târgul Săptămânal.

5. Amplasarea unui limitator de viteză înaintea trecerii pentru pietoni de pe breteaua destinată efectuării  virajului la dreapta, de pe strada General Constantin Cristescu către b-dul Republicii – în dreptul sediului ITM.

7. Amplasarea unui indicator cu semnificația ”Drum înfundat” în zona Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, str. Maior Gheorghe Șonțu.

8. Suplimentarea indicatorului cu semnificația ”Cedează trecerea” existent pe str. Crinului, la intersecția cu str. Gheorghe Șincai, întrucât în zonă se produc frecvent  accidente.

9. Amenajarea și marcarea unei stații de autobuz pentru transportul public de persoane, în alveola existentă pe b-dul Republicii, vizavi de McDonald’s.

Stația respectivă va deservi traseul Pitești-Oarja care va funcționa începând cu data de 01.01.2023.

10. Montarea unui indicator cu semnificația ”Drum înfundat” pe strada Constantin Hamangiu, în dreptul imobilului cu nr. 14.

11. Crearea unei benzi de circulație dedicată virajului la dreapta de pe b-dul Nicolae Bălcescu, pe str. George Coșbuc, începând de la accesul în curtea Complexului JOHN, în scopul fluidizării traficului .

12. Instituirea sensului unic de circulație pe strada Vasile Alecsandri, pe tronsonul cuprins între Aleea Poieniței și Aleea Dobrogea, pentru a se putea crea locuri de parcare pe carosabil, în zona blocului 72B.

13. Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Libertății, dintre blocurile P7 și D11.

14. Montarea unui semafor cu buton la ieșirea de pe Aleea Negoiu, printre blocurile B2 și L1 către b-dul Nicolae Bălcescu, care să dea posibilitatea virării la stânga către Calea Bascovului.

15. Prin adresa 63569/23.11.2022, dl. Guță Bogdan Ionuț în calitate de administrator la SC Limited United SRL, solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Piscină acoperită și împrejmuire teren”, respectiv piscina acoperită cu regim de înălțime S+P înalt, S+P+1E parțial și S+P+2E parțial amplasată în municipiul Pitești, str. Digului nr. 17, conform Certificatului de urbanism nr. 1245/07.11.2022.

Astfel, potrivit planurilor de amplasament, se propune un acces auto și pietonal din strada Digului.

16. Amplasarea de indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe carosabilul b-dului Libertății de la trecerea de pietoni din zona Complexului II, cu acțiune până la intersecția cu strada Bradului.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

5 comentarii

  • Andrei spune:

    Va bateti joc de oras, numai idei tampite si care sa ingreuneze traficul ati facut pana acum si continuati sa o faceti. Asteptam demisii

  • Gigel spune:

    Este praf traficul în Pitești,semafoare fără rost ,puse la 50 de metri unul fata de altul,semafoare montate cine știe unde .Grupul de semafoare montate în centru la limita cu str Dumbrăveni nu fac altceva decât sa te lase fără permis de conducere.Fac referire la semafoarele montate între ItM și Dumbrăveni.(înainte str Trivale ,stânga centru și cart Trivale )În acest oraș domnule primar mai contează și părerea piteștenilor?După montarea semafoarelor au crescut cozile în Pitești?Când rezolvati situația din centru intersecția C București _ Brătianu?dar ca pe cele de pana acum.O concluzie totul este praf .

  • Nimeni de nicăieri spune:

    Doar un singur sens unic? Penibililor v-ați ieșit din mana? Pai voi nu va încurcați cu 1 sens unic…de la 10-12 in sus vă satisface nevoia asta bolnava de a distruge de tot traficul din oraș!

  • Nimeni de nicăieri spune:

    Așteptați degeaba demisii că nu or sa vina…v-ați uitat la componenta comisiei? 2 inși de la circulație, in rest toate căpușele politice care dorm pe banii noștrii și se dau și mari ingineri acum! De asta au și făcut prăpăd în oraș, de cat de mult se pricep…eu latru de luni de zile in articole sau chiar grupuri de profil și degeaba, dl primar care se pricepe la absolut orice domeniu nu se uita el in gura p..îmi…el e as și la fotbal, și la circulație, și la construcții, peisagist, arhitectură, clar medicina, fizica cuantică, inginerie aerospațială, neurochirurgie…nu știți ce norocoși suntem că îl avem că și primar…îl doare fix in „evacuare” de cetățeni și de plângerile acestora!

  • Cezar spune:

    Imi cer scuze de daca am inteles gresit, dar legat de punctul numarul 4, ceva nu este clar. Cred ca domnii din primarie de ne-au ‘semaforizat’ orasul pana ne-au ‘lasat pe loc’, vor sa ajunga studiu de caz la DNA?

    Sa construiesti un giratoriu, apoi sa ‘trantesti’ si un semafor, doar de dragul ‘comisionului’ pentru cumpararea instalatiilor, pare culmea ipocriziei. Ca ne-au umplut se semafoare peste tot, chiar si acolo unde nu era nevoie si au aglomerat orasul in loc sa in descongestioneze, este una, insa sa faci tampenii din astea se cam lasa cu puscarie si ‘comisionul’ confiscat. Cine nu crede, sa consulte mai bine cazul lui Pendiuc cu dosarul autobuzelor, poate se potoleste din avantul asta prostesc!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90