NOR CURIER 930X122

comisia de circulație pitești

Pitești. Propunere pentru traficul infernal de la Podul Viilor! Ce ar urma să se schimbe

Propunere pentru traficul infernal de la Podul Viilor.

Citiți și: Schimbări majore în traficul din Pitești: Ce trebuie să știe șoferii!

Miercuri – 31 mai, este programată o nouă ședință a Comisiei de Circulație pentru decizii cu privire la desfășurarea traficului auto în municipiul Pitești.

Pe ordinea de zi se află 19 propuneri. Una dintre ele vizează intersecția de la Podul Viilor (benzinăria Petrom).

Citiți și: Ce vor păți șoferii care vor opri în zonele hașurate

Pentru reducerea blocajelor care se formează în zonă se propune interzicerea accesului autovehiculelor care circulă dinspre autostradă pe direcția Ștefănești/Mioveni, pe breteaua spre stânga.

Aceștia vor fi direcționați pe podul de peste râul Argeș, vehiculele peste 3.5 tone urmând traseul spre str. Depozitelor, cu întoarcere în sensul giratoriu, pasajul Podul Viilor, întoarcere la intersecția de la Bazinul Olimpic și continuarea traseului peste podul Argeș.

Autovehiculele sub 3,5 tone vor întoarce în sensul giratoriu de la Ramada.

Restul propunerilor aflate pe ordinea de zi:

Marcarea cu vopsea pe carosabilul b-dului 1 Decembrie 1918, la intersecția cu str. Alunului, a unor indicatoare cu semnificația ”Oprirea interzisă” pentru a limita posibilitatea opririi autovehiculelor, asigurând astfel vizibilitatea și accesul în condiții de siguranță în intersecție

Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe aleea carosabilă de acces în parcarea blocului G1, strada Eugen Lovinescu

– Montarea de indicatoare rutiere cu semnificația ”Oprirea interzisă” pe str. Câmpului, pe tronsonul cuprins între Calea Drăgășani și strada Ion Ionescu de la Brad, pe ambele sensuri de mers

Amplasarea unui indicator rutier cu semnificația ”Accesul interzis” cu plăcuță adițională ”Cu excepția riveranilor” pe aleea carosabilă care începe din strada Nicolae Gane, prin spatele blocului O7 și se înfundă la proprietatea nr. 4A.

Montarea de limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Bradului în fața blocului 44, între scările B și C

Propunere din partea Primăriei Ștefănești

Primăria orașului Ștefănești, solicită amplasarea unui indicator cu semnificația ”Accesul interzis vehiculelor cu masă maximă mai mare de 3,5 tone” cu plăcuță adițională ”Cu excepția riveranilor” la accesul pe strada Sticlelor, la intersecția cu strada Lânăriei, înainte de traversarea barajului. Solicitanții precizează că la accesul dinspre Ștefănești sunt deja montate astfel de indicatoare.

”Clădire locuințe și spații multifuncționale și împrejmuire teren”

Prin adresa 27867/11.05.2023, d-na Păun Luminița, solicită avizul comisiei de circulație pentru întocmire Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Clădire locuințe și spații multifuncționale și împrejmuire teren”, amplasat în municipiul Pitești, str. Trivale nr. 56, conform Certificatului de urbanism nr. 1138/18.10.2022.

Astfel, potrivit planurilor de amplasament anexate solicitării, se propune realizarea a două accese la teren, unul auto și pietonal dinspre strada Trivale în lațime de 6,7 metri, iar celălalt în lățime de 10 metri dinspre Aleea Poarta Eroilor practic o parcare un număr de 4 autovehicule.

”Accesul Interzis” cu plăcuțe adiționale ”Cu excepția riveranilor”

– Având în vedere numărul mare de autovehicule care vin la Spitalul Județean Argeș, la Piața Găvana sau la cabinetele medicale din zonă, se propune ca în perimetrul format de străzile 1 Decembrie 1918, str. Victor Babeș, str. Thoma Ionescu, str. Mihai Chițescu și Aleea George Ștephănescu să nu poată accede decât riveranii.

Așadar la toate accesele către acest perimetru să fie montate indicatoare cu semnificația ”Accesul Interzis” cu plăcuțe adiționale ”Cu excepția riveranilor”

La cele două ieșiri din curtea interioară a Complexului comercial John către strada Găvenii, se solicită executarea de marcaje hașurate pentru evidențierea trotuarului, întrucât conducătorii auto nu acordă prioritate pietonilor.

Având în vedere aglomerația care se formează în fața Școlii nr. 20 din carierul Tudor Vladimirescu la orele de intrarea/ieșire a elevilor, se propune instituirea sensului unic de circulație pe aleea carosabilă dintre blocurile D2 și P5 dinspre strada Ion Nistor, cu ieșire printre blocurile D2 și D3, respectiv D3 și P7. La intrările dinspre strada Tudor Vladimirescu printre bl. D2 și imobilul nr. 13A, precum și la cea dinspre strada Călugăreni printre blocurile P7 și D3 se vor monta indicatoare cu semnificația ”Accesul interzis”

Amplasarea unui limitator de viteză pe carosabilul b-dului Libertății la nr. 36

– Amplasarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Paltinului în fața blocului B21.

– Odată cu crearea benzii dedicate pentru executarea virajului la dreapta de pe b-dul Nicolae Bălcescu către strada George Coșbuc, se propune ca la semaforul existent la intersecția respectivă, să se monteze semafor ”Verde intermitent la dreapta”

– Marcarea unei treceri pentru pietoni pe carosabilul străzii Gârlei, la intersecția cu strada Nicolae Gane în dreptul locului de joacă pentru copii

”Construire locuințe colective cu spații comerciale la parter și împrejmuire teren”

– Prin adresa nr. 30698/25.05.2023 dl. Brîu-Roșu Adrian Nicolae, revine cu documentația după ce acesta a fost respinsă în ședințele comisiei din datele de 02.03.2023, la pct. 36 de pe ordinea de zi și 30.03.2023 la pct. 22 .

În fapt, petentul solicită avizul comisiei de circulație pentru un Plan Urbanistic de Detaliu cu privire la racordarea la rețeaua de căi de comunicație a proiectului ”Construire locuințe colective cu spații comerciale la parter și împrejmuire teren”, cu regim de înălțime Subsol Tehnic+P+2E, amplasată în municipiul Pitești, str. Exercițiu nr. 75, conform Certificatului de urbanism nr. 979/12.09.2022.

Astfel, solicitantul propune spre avizare una dintre varinatele de acces către proprietate analizate anterior, respectiv: 1. dinspre Aleea Despot Vodă cu deschidere pe întreaga latură de SE a proprietății, apoi cu ieșire în strada Exercițiu, cu modificarea indicatoarelor existente, în consecință 2. Dinspre starda Exercițiu prin zona actualului acces.

De asemenea, se solicită și acceptul prezenței sefului de proiect arhitectură, arh. Milata Slavinia Andaluza, pentru a expune comisiei situația de fapt și specificitățile proiectului.

– Se propune prelungirea aliniamentului de stâlpișori montați în prezent pe axul străzii Războieni în dreptul intersecției cu strada Oituz, până la sensul giratoriu de la intersecția cu strada Nicolae Dobrin.

– Amplasarea de stâlpișori care să limiteze parcarea autovehiculelor pe trotuarul din fața Spitalului Județean Argeș înainte și după stația de așteptare călători taxi

– Amplasarea de stâlpișori care să limiteze parcarea autovehiculelor pe trotuarul din fața blocului 55C, Aleea Papucești, cartier Trivale

Sursa foto: Facebook/Pitesti/Mihail Oprescu

Eco moto 555×222

Comentarii

13 comentarii

  • Edi spune:

    VIS A VIS DE IDEEA DE A INCHIDE PORTIUNEA DE DRUM CATRE STEFANESTI-MIOVENI DE LA COBORAREA DE PE AUTOSTRADA LA PODUL VIILOR, SUNT CONVINS CA VETI BLOCA ORASUL…….
    EU SUNT FOARTE CONTRARIAT DE FAPTUL CA, ASTFEL DE INEPTII NU VA SPARG CAPUL!?!?!?!
    1. CAMIOANELE NU VOR AVEA SPATIUL NECESAR PTR INTOARCERE IN FATA BAZINULUI OLIMPIC

    2. CEI CARE VIN DE PE CALEA BASCOV NU VOR MAI TRECE IN VECI PRIN SENSUL GIRATORIU DE LA RAMADA. VA DATI SEAMA CATE MASINI VOR TRANZITA SENSUL GIRATORIU DE LA RAMADA????
    CEI CARE VIN DE LA BUCURESTI SI VOR MERGE CATRE MIOVENI-STEFANESTI
    CEI CARE VIN DE LA MIOVENI SI VOR SA MEARGA CATRE STEFANESTI

    3.LA FLUXUL ACTUAL DE MASINI PESTE PODUL DE PE RAUL ARGES, ASFALTUL DIN JURUL SPATIILOR DE DILATARE NU REZISTA. CUM VA ARATA CAND VOM AVEA TONAJE IN URMA CAMIOANELOR CARE VOR TRANZITA PODUL?!?!
    DAR CUM NOAPTEA ESTE UN SFETNIC BUN, SPER CA MAINE SA AVETI MINTILE LUMINATE SI SA NU VOTATI ASTFEL DE ABERTII.

  • DA spune:

    Dar pe aleea Ținutul Herta când faceți ordine ,liniile separatoare de sens nu au fost trasate niciodată mai ales ca acum cu sala polivalenta circulația se desfășoară fără sa respecte nici o regula de circulație ,automobile parcate peste tot , la ieșirea de pe codri Cosminului , barim montati o oglinda risc major de accidente .Delimitati zona închiriată de vulcanizare.

  • Sorin spune:

    despre autoturismele care vin la VICTORIA SPA(pe strada băilor în popa sapca) nu se discuta ?
    cum sa dat utilizate de funcționare fără crearea locurilor de parcare
    nu se aloca locurile locatarilor doar pt ca exista acel spa și parchează clienții

  • . spune:

    Este o idee foarte buna, nu sunt foarte multe masini [si camioane] care folosesc acum breteaua de langa benzinarie RAPORTAT LA numarul masinilor care intra in Pitesti si care nu au loc de cei cativa care asteapta sa cedeze tercerea acolo ocupand 2 din cele 3 benzi. De multe ori soferii masinilor asteapta acolo mai mult decat ar face giratoriul de la Ramada. Ar fi bine ca aceasta propunere sa fie aprobata. Macar sa se vada daca intradevar apar alte probleme.

  • Arw spune:

    Singura solutie este sa construiti suspendat. Voi mutati aglomeratia dintr-o parte in alta.

  • Virgil spune:

    De acord total cu observatiile lui Edi.
    In plus, cum se va mai putea circula dinspre Calea Bucuresti spre Calea Bascov?
    De zeci de ani se discuta si paradiscuta realizarea unui al doilea pod peste Arges asfel incat sa fie fluidizata circulatia pe cel cel existent si accesul facil de pe si spre autostrada (Pitesti, Mioveni, Stefanesti)?
    A luat cineva in consideratie cresterea de trafic in zoana respectiva in momentul finalizarii drumului exores Craiova-Pitesti?

  • Anonim spune:

    Nu stiu cu ce am fost noi pedepsiti sa avem cea mai tembela „comisie” de circulatie de pe mapamond care e incapabila sa gandeasca in alti termeni decat punand restrictii… Orice om de bun simt care circula cu masina in Pitesti si-a dat seama pana acum ca, daca nu ai un primar capabil sa faca bretele de circulatie supra sau sub etajate, singura solutie care da rezultate cat de cat acceptabile este sa ai la Podul Viilor circulatie dirijata de politisti. Fara dirijare intotdeauna se blocheaza anumite directii sau sensuri la orele de trafic intens. Inteleg sa nu pui politisti acolo noaptea, dar in timpul zilei, fara ei e o adevarata aventura sa traversezi Podul Viilor. Doar faptul ca in ultimul timp soferii au inceput sa fie mai precauti si mai dispusi sa-i lase si pe altii sa circule reduce riscul tamponarilor (adica nu se mai respecta nicio regula ci e doar la mica intelegere si la bunul simt al soferilor)… Votati in plm in continuare Gentea, e geniul administratiei….

  • Albert cristi spune:

    bai primarul semafoare lasă dracu stadionul pune mana mai fa un spital și un alt pod peste Arges. ești cel mai fara viziune primar că să nu spun cel mai …

  • Albert cristi spune:

    ai nenorocit traficul in Pitești tu și cu finul tau de la UTI FIRMA CU SEMAFOARE.cucu te mă alege piteșteni votați Gentea și veți merge cu 5 la ora in Pitești nu mai vb de poluare poate acum nu se simte dar veți vedea in câți va ani pt voi și copii voatrii trăiască geantea pe care la ți ales că dobitoci.

  • Razvan spune:

    Singura solutie este reorganizarea Petrom cu toate spatiile imense pe care cresc balarii sau sunt parcari

  • Ionuț spune:

    Parcă era odată i discuție despre un nou pod peste Argeș pe la Mărăcineni, astfel încât cei care vin de la Mioveni și Mărăcineni să iasă în strada Depozitelor . Ce s-a întâmplat cu proiectul respectiv,i s-au pus cruce ?

  • vasile spune:

    Primarul SEMAFOR lovește din nou, parca face in ciuda locuitorilor.
    Are și niște Consilieri (neamuri) foarte
    buni.
    Așteptăm cu drag ALEGERILE !!!

  • Marius spune:

    Dacă s-ar da concurs pentru ideile care blochează cel mai bine traficul, edilii noștri ar fi premianți.
    peste tot în oraș nu văd decât fragmentarea traficului, noi interdicții și redirecționări spre zone deja supraaglomerate.
    Să deviezi traficul de la ieșire de pe autostradă prin oraș…..
    Dar până la urmă ne merităm soarta
    Noi am ales asemenea exemplare să ne conducă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90