Donaris 930 x 122

gratuitate

GRATUITATEA PENTRU PRIMA INTABULARE, APROAPE DE ADOPTARE

Propunerea legislativă care prevede ca prima intabulare a unui teren agricol să fie făcută gratuit se apropie cu pași repezi de adoptare. Însușită deja de Ministerul Agriculturii și de Ministerul Fondurilor Europene, propunerea, inițiată de Theodor Nicolescu, parlamentar PNL de Argeș, urmează să fie supusă votului în plenul Camerei Deputaților.

Citiți și: A fost gratis în Pitești! Și sute de oameni au dat năvală

Recent, deputatul liberal și-a susținut propunerea în fața colegilor săi din Cameră, prin intermediul unei declarații politice, precizând cât de importantă este prima intabulare gratuită a terenurilor agricole. „Doresc să aduc în atenţia opiniei publice un proiect legislativ pe care l-am susţinut în campania electorală în faţa alegătorilor din colegiul Costeşti, judeţul Argeş, şi care figurează pe agenda de priorităţi ale grupurilor parlamentare ale PNL. Este vorba despre propunerea legislativă privind prima intabulare a terenurilor agricole, care asigură gratuitatea acestui proces şi identifică soluţii concrete pentru a rezolva problema costurilor mari generate de prestaţia experţilor cadastrali implicaţi în proces.

Astfel, onorariile experţilor cadastrali vor fi suportate din fondurile europene prevăzute în structura exerciţiului bugetar 2014-2020 pentru terenurile agricole şi forestiere din mediul rural, iar pentru terenurile agricole şi forestiere din mediul urban aceste onorarii vor fi achitate prin parteneriat public-privat, în limita sumei de 400 de lei pe proprietate. Am convingerea că această soluţie legislativă reprezintă o măsură necesară pentru finalizarea cadastrului naţional agricol şi un alt demers liberal de consolidare a proprietăţii private”, a declarat Theodor Nicolescu, deputat PNL de Argeș.

Citiți și: CONDAMNARE PENTRU FOSTUL DEPUTAT NICOLESCU

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3