930 x122 grota rece

comisia juridica

theo_nicolescu02

THEODOR NICOLESCU SE OPUNE DESFIINȚĂRII JUDECĂTORIEI TOPOLOVENI

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a organizat o dezbatere parlamentară despre proiectul de lege privind desființarea unor instanțe judecătorești și a parchetelor de pe lângă acestea. Proiectul vizează pe fond desfiinţarea unui număr de 30 de instanţe din întreaga ţară. La dezbatere au participat, pe lângă membrii comisiilor juridice din cele două Camere, şi reprezentanţi ai unităţilor administrative-teritoriale, ai instanţelor judecătoreşti şi ai parchetelor de pe lângă acestea.

Citiți și: VIOLATORI DIN ARGEȘ, PRINȘI DE POLIȚIE

Parlamentarul PNL de Argeș Theodor Nicolescu, secretar al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a prezentat motivele de ordin tehnic şi administrativ pentru care liberalii nu susţin şi nu vor vota acest proiect legislativ iniţiat de Guvern. În mod expres deputatul a susţinut eliminarea din lista instanţelor judecătoreşti propuse pentru desfiinţare a Judecătoriei Topoloveni, din județul Argeș. Nicolescu a invocat ca argumente tradiţia acestei instituţii şi nevoia cetăţenilor din zona Topoloveni de a beneficia de o instanţă de proximitate. Participanţii au convenit că se impune respingerea proiectului, considerând că lista a fost făcută într-un mod total netransparent şi în baza unor criterii pur subiective.

„Nu putem să nu remarcăm faptul că unele judeţe cum ar fi Maramureş, Arad sau Hunedoara figurează cu câte două instanţe propuse la desfiinţare, în timp ce judeţul Teleorman nu apare pe această listă cu nicio instanţă. Este o dilemă la care putem încerca un răspuns: ori instanţele din acest judeţ funcţionează perfect şi nu merită a fi luate în discuţie pentru desfiinţare, ori aceste instanţe beneficiază de protecţie politică şi nu au fost trecute prin filtrul criteriilor pe baza cărora s-a elaborat lista la Ministerul Justiţiei? Ştim doar că domnul Liviu Dragnea, vicepremier în Cabinetul Ponta, reprezintă foarte bine judeţul Teleorman în deciziile care se iau la nivel central, aşa cum s-a întâmplat, probabil, şi cu autostrada Bucureşti-Alexandria, devenită peste noapte o prioritate în detrimentul celei care leagă Piteştiul de Sibiu!”, declară deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu.

Citiți și: CĂTĂLIN TEODORESCU ȘI IOAN OLTEAN, AVIZ PENTRU ARESTARE

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3