NOR CURIER 930X122

amendament

SCANDALUL CODULUI PENAL – CITEȘTE ce spune secretarul comisiei juridice!

“Ciufulită” iar de cancelariile occidentale, Uniunea Social Liberală face pasul înapoi. Liderii centrali ai USL-ului au anunțat că modificările la Codul Penal operate în Parlament și care au provocat scandal vor fi rediscutate, de această dată și cu Ministerul Justiției, Parchet și CSM și prezentate Comisiei Europene.

Citiți și: Se schimbă Codul Penal! Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

Pe de altă parte, liberalii au decis să voteze împotriva propunerii de amnistie și grațiere. „PNL nu susține propunerea”, a confirmat astăzi, în conferința de presă a USL Argeș, deputatul liberal Theodor Nicolescu. Secretar al comisiei juridice a Camerei, Nicolescu a ținut, însă, să precizeze că sub incidența propunerii nu intră luarea de mită, așa cum s-a vehiculat.

De asemenea, Nicolescu a spus că liberalii vor respinge și acel amendament la Codul Penal care a stârnit și el vâlvă, mai exact scoaterea parlamentarilor și a președintelui țării din categoria funcționarilor publici: „Pentru evitarea interpretărilor, vom respinge amendamentul atunci când legea se va întoarce în Parlament”. Amintim că președintele Traian Băsescu a anunțat că va retrimite Parlamentului această lege. Secretarul comisiei juridice a Camerei Deputaților are, însă, și aici de făcut o precizare. Potrivit parlamentarului PNL, cu sau fără modificarea respectivă, președintele și parlamentarii pot fi în continuare cercetați și inculpați pentru fapte de corupție fiindcă acționează pe mai departe legea nr. 78 din anul 2.000. Este vorba de legea privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN CERE MAI MULȚI BANI PENTRU IRIGAȚII

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90