EcoMoto 930×122

facilități fiscale

UN PROIECT CU FACILITĂȚI FISCALE VA FI DEPUS ÎN PARLAMENT DE PSD – ALDE – PRO ROMÂNIA

Nou înființatul grup de lucru informal din care fac parte, printre alții, liderul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, și foștii premieri Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Călin Popescu Tăriceanu a luat luni decizia de a depune în Parlament un proiect de lege cu facilități fiscale pentru firme și persoane fizice, în contextul pandemiei COVID-19.

Citiți și: Semnal de alarmă în economia argeșeană!

„Avem împreună majoritatea necesară să îl adoptam rapid”

Iată ce scrie Victor Ponta (liderul PRO România) pe pagina sa de Facebook:

Citiți și: Argeș. Sute de firme lovite puternic!

„Având în vedere faptul că Guvernul NU a adoptat încă decizii legale concrete prin care oamenii aflați în izolare și firmele închise să primească un sprijin concret și clar, am decis să acționăm. #ACUM !

În numele colegilor din Pro România, am semnat alături de Marcel Ciolacu și Călin Popescu Tăriceanu un proiect care a fost depus azi în Parlament.

Avem împreună majoritatea necesară să îl adoptăm rapid, dar dacă Guvernul preia AZI acest proiect și îl adoptă ca Ordonanță de Urgență îi voi felicita public!

Am anunțat, de asemenea, că vom vota PENTRU proiectul deja depus în Parlament privind amânarea ratelor la bănci! Și aici trebuie acționat #ACUM.

Fiecare zi pe care o pierdem în acest război va însemna distrugere economică, suferințe pentru oameni și pierderi ireparabile pentru dezvoltarea Romaniei!”

Victor Ponta a postat și textul proiectului:

Art. 1

(1)La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

(2)La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.

(3)Facilitățile prevăzute la art. (1) și (2) se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 12 luni la intrarea în vigoare a prezentei legi.

(4)Pe perioada acordării facilităților de la alin (1) și (2), salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

Art. 2. La cererea contribuabilului operator economic, se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Art. 3. Contribuabilii operatori economici nu vor plăti dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuțiilor este amânată.

Art. 4

(1)La cererea beneficiarului persoane fizice și operatori economici, se amână la plată, pentru o perioadă de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apă, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.

(2)La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.

(3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90