930X122 MAIA

boli

5 BOLI PE CARE LE POȚI TRATA CU FRUNZE DE DAFIN

Dafinul este renumit pentru frunzele sale aromate și des folosite la gătit, însă are și proprietăți terapeutice la care, poate, nu v-ați fi așteptat.

Citiți și: Bolile care te lasă fără permis auto!

1.Combate problemele digestive

Este un leac puternic atunci când aveţi probleme cu digestia. Stimulează procesul de digestie, creşte pofta de mâncare şi combate fermentaţia. Trei frunze de dafin mestecate pe stomacul gol, câte una dimineaţa, la prânz şi seara, timp de o lună, au efect de întărire a digestiei. Durerile de stomac provocate de o masă copioasă pot fi şi ele alinate cu ajutorul infuziei din frunze de dafin.

Citiți și: Protocol de tratament pentru Covid-19 la copii

2.Ameliorează durerile de cap

Maceratul preparat din patru frunze ale acestei plante şi coaja de la o portocală, într-un litru de apă, lăsate patru ore şi filtrat, elimină cefaleea (durerile de cap) şi vă ajută să vă refaceţi rapid după ce aţi suferit de migrene. Se bea pe stomacul gol, în mai multe reprize, în loc de apă.

3.Combate durerile articulare

Untul de dafin intră în componenţa multor unguente, în special a celor pentru calmarea diferitelor manifestări ale durerii apărute în cazurile de artrită. Ceaiul de dafin este şi el de folos, proprietăţile sale terapeutice fiind cunoscute mai ales în tratarea reumatismului cronic, a afecţiunilor nervoase şi a afecţiunilor orale.

4.Remediu pentru răgușeală

Răguşeala sau pierderea vocii poate fi tratată dacă se pun zece frunze de dafin într-o cană cu apă clocotită. Lichidul astfel obţinut se lasă la răcit, după care se face gargară cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient dacă se repetă de trei ori pe zi, fiind bun şi pentru infecţiile gingivale.

5.Remediu anti varice

Uleiul din foi de dafin este un leac eficient împotriva varicelor. Ca să vă preparaţi acasă un astfel de unguent, amestecaţi un pahar cu ulei nerafinat şi un bucheţel de frunze de dafin tocate mărunt, pe care le lăsaţi la întuneric aproximativ şase zile. După o baie caldă la picioare, masaţi zonele afectate cu acest unguent. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

SMART KIDS 570×90