930×122 CAPRA 5

decese

BOLI MORTALE ÎN ARGEŞ. SUTE DE DECESE

Boli mortale în Argeș. Sute de decese. În februarie 2018, cea mai recentă lună în privința căreia există date statistice oficiale în acest sens, au murit 652 de argeșeni. Majoritatea deceselor s-au înregistrat la domiciliu, 446, iar restul, în spitale sau în diverse accidente.

Citiți și: Semnale îngrijorătoare pentru Argeș!

Informațiile sunt furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Din totalul de 652 de decese, 387 au fost generate de boli ale aparatului cardio-circulator (ca de pildă, hipertensiunea arterială – 118 decese și infarctul miocardic – 48 de decese). Alte 105 decese au fost provocate de cancer, iar 53, de boli ale aparatului respirator.

Citiți și: Boala care face ravagii în Argeș!

Tot în februarie anul acesta, 13 argeşeni şi-au pierdut viaţa din cauza diabetului, 35 ca urmare a unor boli digestive, 21 în urma unor traumatisme sau otrăviri şi 9 pe fondul unor afecţiuni ginecologice.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90