930×122 CAPRA 5

barbati

IATĂ CE EFECT ARE IBUPROFENUL ASUPRA BĂRBAŢILOR!

Ibuprofenul îi poate face pe bărbaţi mai emoţionali, în timp ce femeile se simt mult mai bine din punct de vedere psihic după administrarea medicamentului, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor americani, publicat în Personal Relationship.

Citiți și: Pitești. Friptura la grătar, în pădure, te costă 2000 €!

Este un lucru deja cunoscut că medicamentele analgezice, precum ibuprofenul, pot fi utile în cazuri de tulburări emoţionale, însă influenţează în mod diferit starea de spirit a bărbaţilor şi femeilor. Astfel, starea emoţională a bărbaţilor poate fi exacerbată, în timp ce femeile spun că se simt mult mai bine psihic după administrarea medicamentului.

Autorii studiului, cercetătorii de la Austin’s Moody College of Communication de la Universitatea din Texas, spun că descoperirea lor poate aduce o nouă perspectivă asupra modului în care bărbaţii şi femeile reacţionează la problemele emoţionale şi poate sta la baza unor noi tratamente. La studiu au participat 138 de studenţi, 62 de bărbaţi şi 76 de femei, jumătate primind câte o doză de 400 de miligrame de ibuprofen, jumătate, un placebo.

Citiți și: Îmbrăcați în militari au vrut să intre în țara noastră cu muniţie şi explozibil de război

Voluntarii au luat parte la un experiment, un joc pe computer care presupunea aruncarea unei mingi, în care erau excluşi social. Participanţii au fost rugaţi, după excludere, să îşi evalueze starea emoţională. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90