EcoMoto 930×122

coronavirus

(UPDATE) MANAGERUL HORIA TRĂILĂ: “SPITALUL MIOVENI NU A FOST CONCEPUT CA SPITAL DE BOLI INFECȚIOASE”/TRĂILĂ ATENȚIONEAZĂ ASUPRA UNUI RISC MAJOR

(UPDATE ORA 19:45) Instituția Prefectului anunță că în urma ședinței de la CL Mioveni „s-au stabilit următoarele:

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

-analiza tuturor elementelor expuse care privesc siguranța cadrelor medicale;

-pregătirea clădirii vechi în vederea funcționării ca secție de boli infecțioase pentru tratarea pacienților cu COVID-19;

Citiți și: Situație halucinantă! Uite medicii, nu-s medicii! Ce se întâmplă cu ATI-ul de la Județean

-aprovizionarea cât mai urgentă (foarte rapid: o zi-două) cu echipament de protecție pentru cadrele medicale. 

Domnul prefect a dat asigurări că toate măsurile care se vor lua vor privi siguranța cadrelor medicale. 

S-a discutat și cu privire la sistemul de ventilație. Părerile sunt împărțite. Tocmai de aceea la acest moment se discută de clădirea veche”. 

Potrivit sursei citate, la ședință au participat prefectul Emanuel Soare, primarul Mioveniului, Ion Georgescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, directorul executiv adjunct al DSP, Adrian Stoica, managerul Spitalului Mioveni, dr. Horia Trăilă, reprezentantul personalului auxiliar din spital și consilieri locali. 

Spitalul Orășenesc Mioveni (noul spital) a fost desemnat la nivelul județului Argeș “ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități”.

Hotărârea, după cum v-am informat, a fost luată ieri, 25 martie 2020, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a provocat îngrijorare în comunitate și în special în rândul conducerii și al personalului medical al Spitalului Mioveni.

L-am întrebat pe managerul spitalului, doctorul Horia Trăilă (foto), dacă este adevărat că angajații unității au amenințat cu demisia în cazul în care nu li se vor da asigurări certe că vor primi echipamentele de protecție necesare.

Horia Trăilă nu doar că atenționează că “nu avem stocuri, nu avem sprijin financiar să asigurăm echipamentele de protecție”. Mai mult, aduce o precizare importantă și trage un serios semnal de alarmă. Potrivit acestuia, Spitalul Orășenesc Mioveni NU este conceput ca spital de boli infecțioase. Care este riscul?

“Nu infirm acest lucru, cert este faptul că nu avem stocuri, nu avem sprijin financiar să asigurăm echipamentele de protecție.

Conform proiectantului, spitalul nu a fost conceput ca spital de boli infecțioase, care trebuie să fie cu presiune negativă riguros menținută.

De asemenea, precizăm că spitalul are filtre de 0,14 microni și funcționează în presiune pozitivă în ideea de a nu aduce bacterii în blocul operator sau A.T.I. În condițiile infecției cu un virus de 0,02 microni care se va împrăștia de la pacient la manevrele de intubare sau extubare (manevre care trebuie făcute în represiune conform ghidului COVID A.T.I.), riscul de a disemina virusul tuturor etajelor este sigur. Practic, virusul se va răspândi ca un foc cu tiraj forțat.

Nu putem cere personalului medical să se supună la o expunere certă/sigură, în astfel de condiții virusul se va împrăștia în tot spitalul.

Tot personalul medical este dispus să lucreze în oricare alt spital din județul Argeș”, declară pentru ePitești managerul Spitalului Orășenesc Mioveni, doctorul Horia Trăilă.

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, comitet care a decis ca Spitalul Orășenesc Mioveni să fie desemnat la nivelul județului Argeș “ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități”, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, ar urma să participe la ședința de astăzi (programată pentru ora 17) a Consiliului Local Mioveni. Pentru a da explicații și lămuriri.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, a precizat aseară că administrația locală a orașului nu a fost consultată în prealabil de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în luarea acestei hotărâri.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90