NOR CURIER 930X122

ceaiuri

NU BEȚI CEAI ÎN EXCES! IATĂ RISCURILE!

Consumul a mai mult de patru căni cu ceai pe zi pe o perioadă mai lungă de șase săptămâni poate provoca reacții adverse sau poate agrava unele boli. Cei care și-au făcut un obicei din a trata anumite afecțiuni cu ceaiuri ar trebui să fie mai precauți. Consumate în exces, ele pot avea efecte contrare celor anticipate.

Citiți și: Vești proaste pentru șoferi la pompele de carburanți!

Ceaiul de mușețel

De exemplu, abuzul de ceai din aloe vera are acțiune purgativă puternică, ducând la scăderea po­ta­siului din sânge și la apariția crizelor de colită. „Și ceaiul de ananas consumat în cantități mari (mai mult de patru căni pe zi) poate provoca dureri de stomac, diaree și alergii. La gravide poate induce contracții.”, atrage atenția medicul fitoterapeut Daniela Bușneag. Nici cura de ceai de coada calului nu trebuie prelungită, pentru că irită tractul digestiv. În plus, nu le este recomandat  gravidelor și mamelor care alăptează. De asemenea, banalul ceai de mușețel nu trebuie consumat în timpul sarcinii sau lactației. „Nu trebuie folosită nici în caz de astm sau dacă sunteți alergic la plante precum gălbenelele sau arnica.”, afirmă dr. Bușneag.

Citiți și: VEȘTI DE ULTIMĂ ORĂ DESPRE PREȚURI

Ceaiul verde

Ceaiul verde, plantă foarte populară în Asia, este cunoscut pentru efectul de scădere a colesterolului „rău” și de creștere a celui „bun”. Previne trombozele, reduce glicemia și protejează ficatul împotriva substanțelor toxice. Consumat, însă, în exces ceaiul din această plantă poate provoca insomnie, constipație, indigestie și agitație. Este contraindicat pentru persoanele care suferă de anemie feriprivă.

Ceaiul de pelin

Folosit la noi în mod tradițional pentru a scăpa de paraziții intestinali, ceaiul de pelin trebuie consumat doar la recomandarea expresă a medicului, întrucât conține Tujona și alți compuși extrem de toxici. Acest ceai nu trebuie consumat mai mult de patru săptămâni la rând, pentru că poate provoca insomnie, amețeală, stări de vomă, tremurat și convulsii. În cazul gravidelor poate provoca inclusiv contracții. Este contraindicat și pentru copii, pentru femeile care alăptează și pentru bolnavii de rinichi. Și ceaiul de cimbru este contraindicat în cantități mari, fiind iritant pentru mucoasa gastrică. Abuzul de coada șoricelului poate, de asemenea. produce amețeli și dureri de cap. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3