Donaris 930 x 122

corectare online

SCHIMBARE MAJORĂ ÎN ȘCOLI. PĂRINȚI SCANDALIZAȚI

Schimbare majoră în școli. Ministerul Educației propune ca, începând din anul 2018, lucrările de la evaluările naţionale, dar şi de la examenele de definitivat şi titularizare să fie corectate online, scrie Mediafax.

Citiți și: Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi trecute în catalog

Potrivit propunerii, lucrările ar urma să fie criptate cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Cadrele didactice ar putea corecta lucrările și de acasă.

Inițiativa a fost anunţată în Comisia de Dialog Social, la Ministerul Educaţiei.

Citiți și: Subiectele de la examen, schimbate. Elevii au scăpat de „toceală”

Asociațiile de părinți sunt nemulțumite de propunere, în timp ce elevii cer garanții cu privire la securitatea lucrărilor.

„Se schimbă absolut tot ce înseamnă concursuri, că e vorba despre evaluările naţionale, că este concurs de directori sau examen de definitivat şi titularizare. Propunerea şi hotărârea ministerului a fost să se implementeze o evaluare online prin care toate evaluările să fie scanate, iar corectarea se va face de evaluatori aleatori. Metodologia spune că această evaluare se poate face şi de acasă.

Noi, ca reprezentanţi ai părinţilor, nu suntem de acord cu această evaluare, deoarece nu există un cadru instituţional în care se poate face această evaluare.”, explică vicepreşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Eugen Ilea, potrivit Mediafax.

”Doresc să cer asigurări că orice măsură de acest gen va fi făcută doar dacă li se vor oferi asigurări tuturor candidaţilor de la examenele naţionale că vor exista condiţii maxime de securitate şi că nu va fi periclitată obiectivitatea şi echitatea evaluării.”, declară, la rândul său, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Alexandru Manda, conform sursei citate.

O altă schimbare ar putea să apară și la examenul de bacalaureat. Astfel, probele orale ar putea fi susţinute în luna februarie. Motivul: perioada în care sunt susținute în prezent probele orale este una caniculară.

Totodată, o propunere a Asociaţiei Elevilor din Constanţa presupune ca probele scrise să fie susţinute în perioada 18-22 iunie, cu o săptămână mai devreme decât şi-a propus ministerul. ”Această propunere a survenit multiplelor sesizări pe care le-am primit cu privire la condiţiile la care au fost supuşi candidaţii, condiţii grele pentru nişte elevi, care, pe 35 de grade, au fost nevoiţi să susţină un exemen care le decide soarta.”, spune preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa. (Sursa: Mediafax, titlul și editarea: ePitești)

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441