930 x122 grota rece

cod

Schimbări majore în Codul Rutier

Printr-un proiect de ordonanță pus în dezbatere spre finele lui 2021 și care acum a ajuns în atenția Guvernului, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune modificarea majoră a Codului Rutier, astfel încât circulația rutieră să fie mai sigură, iar numărul accidentelor rutiere să scadă.

Citiți și: Argeș. Vânt năprasnic! Rafale de până la 100 km/h!

De principiu, modificările vizează mecanismele de sancționare a încălcării legislației rutiere, în sensul înăspririi sancțiunilor actuale și introducerii unora noi.

Una dintre modificări vizează mersul pe banda de urgență a autostrăzilor.

Citiți și: Argeș: Pericol maxim de viituri!

Astfel, mersul pe banda de urgență a autostrăzii, sancționat mai dur. Șoferii care obișnuiesc să meargă pe banda de urgență, din varii motive, vor risca amenzi mai mari, respectiv cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei, față de 580 – 725 de lei, cât sunt amenzile acum.

În plus, sancțiunea contravențională complementară privind punctele de penalizare (trei puncte de penalizare) se va înlocui cu suspendarea permisului de conducere timp de 90 de zile.

O măsură nouă: dacă nu trag frâna de mână sau nu lasă mașina „în viteză” când o parchează, șoferii să primească puncte de penalizare. Concret, proiectul prevede că șoferul unei mașini ce staționează pe un drum public va trebui să se asigure, atunci când pleacă de lângă ea, că a acționat frâna de ajutor, a oprit motorul și a cuplat o treaptă de viteză, altfel riscă să fie sancționat.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3