930 x122 grota rece

admitere poliție

Schimbări radicale la admiterea în școlile de poliție

Schimbări radicale la admiterea în școlile de poliție.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Ministerul de Interne a decis să schimbe radical modalitatea de recrutare a candidaţilor în şcolile de subofiţeri, potrivit adevărul.ro.

La următoarea sesiune de admitere în școlile MAI, care începe în luna aprilie 2022, vor avea șanse să fie admiși doar candidații care vor dovedi că înţeleg şi pot aplica legile specifice meseriei.

Citiți și: Se schimbă regulile pentru obținerea permisului auto!

În afara testelelor grilă la limba română și la o limbă străină, candidații vor avea un examen mult mai complex care urmărește aptitudinea viitorului poliţist de a interacţiona cu cetăţenii, capacitatea de a se exprima în public, de a lua decizii legale într-un timp scurt sau reacţia în faţa unei situaţii date.

Vor exista chiar și jocuri de rol în timpul cărora candidaţii vor trebui să dea dovadă că au capacitatea să poarte un dialog coerent și ferm, bazat în special pe noţiuni din legislaţie.

Decizia Ministerului de Interne vine în urma mai multor intervenții ratate ale unor agenţi de poliție tineri, care s-au dovedit nepregătiţi în faţa infractorilor.

Sursă: Adevărul

(Foto descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3