930×122 CAPRA 5

fotovoltaice

Anunț uriaș pentru cei care stau la bloc! Statul dă banii!

Anunț uriaș pentru cei care stau la bloc! Statul dă banii!

Citiți și: Românii primesc zeci de mii de euro pentru a face acest lucru!

Guvernul analizează posibilitatea finanțării de sisteme de panouri fotovoltaice care pot fi instalate pe clădiri de tip bloc/condominiu pentru producerea energiei electrice care să acopere inclusiv necesarul de consum în spațiile comune, respectiv care pot fi instalate pe acoperișul caselor înșiruite/tip vagon, anunță Profit.ro.

Ministerul Mediului promite ca, în urma ”numeroaselor solicitări și propuneri de modificare”, să analizeze soluții de subvenționare a panourilor fotovolatice și în cazul blocurilor și caselor înșiruite.

Citiți și: Vești bune! Se dau bani de la stat!

”Având în vedere numeroasefe solicitări și propuneri de modificare a condițiilor de etigibilitate ale proiectelor finanțate de instituția noastră in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, analizăm posibilitatea finanțării de sisteme de panouri fotovoltaice care pot fi instalate pe clădiri de tip bloc/ condominiu pentru producerea de energie electrică, care să acopere inclusiv necesarul de consum în spațiile comune, ori pe acoperișul caselor inșiruite/ tip vagon, strategia de finanțare a proiectelor și programelor din bugetul Fondului pentru mediu”, anunță Ministerul Mediului.

În programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice care produc energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, beneficiarilor eligibili li se subvenționează, în procent de până la 90%, valoarea cheltuielilor pentru achiziția de panouri în limita sumei de 20.000 lei.

Foto: arhivă

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90