NOR CURIER 930X122

calificare

AVELO BAHTALO! 800 DE ROMI VOR ÎNVĂȚA MESERIE PE BANI EUROPENI!

800 de cetățeni români de etnie romă, inclusiv din județul Argeș, vor face cursuri de calificare într-un proiect cu bani europeni.

Citiți și: Uimitor: 10 meserii bine plătite fără BAC!

Cei 800, cărora li se adaugă 100 de persoane cu dizabilități, vor fi calificați în meserii ca florar decorator, parchetar, lucrător poligraf, lucrător în tâmplărie, lucrător în tricotaje-confecții, lucrător în alimentație, lucrător în comerț, cameristă, brancardier și operator introducere, validare și prelucrare date. Pe lângă cursuri, care sunt gratuite, participanții vor primi după absolvire și un sprijin financiar (o subvenție) în valoare de 500-650 de lei de persoană. Inițiatorii proiectului, care provin din mediul privat, nu precizează pe ce perioadă se va acorda această subvenție.

De asemenea, proiectul mai prevede înființarea, dezvoltarea și susținerea a 3 centre de incluziune socială, centre în care se vor desfășura activități de asistență socială și de orientare profesională pentru grupurile vulnerabile. În plus, vor fi organizate programe de formare profesională în domeniul consilier vocațional pentru angajații instituțiilor sau organizațiilor implicate în sprijinirea acestor grupuri. Proiectul, care se intitulează „Și noi avem dreptul la muncă!”, se va derula până în octombrie 2015 în regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia și Nord-Vest și are o valoare de aproape 8.400.000 de lei.

Citiți și: Petrecere monstru pentru a sărbători cumpărarea unui BMW!

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3