930 x122 grota rece

minore

100 000 € pentru cumpărarea unei mirese minore!

Sume colosale pentru cumpărarea mireselor minore de romi!

Citiți și: Pervers pe străzile din Pitești. Incredibil ce a făcut în fața unor copile

Căsătoriile aranjate în comunitățile de romi există și astăzi, iar fetele minore sunt ”rezervate” de la 11-12 ani, iar mai apoi vândute la propriu, notează Ziare.com.

În aceste comunități, atunci când familia băiatului oferă familiei fetei o sumă de bani pentru a o lua de soție, se spune că fata a fost ”arvunită”. În funcție de posibilitățile financiare, sumele ating chiar și 100.000 de euro!

Citiți și: Petrecere monstru pentru a sărbători cumpărarea unui BMW!

Familiile copiilor negociază și în prezent prețul până când ajung la o înțelegere. Fetele minore sunt luate din casa părintească și sunt mutate la viitorul soț, unde fata promisă doarme cu soacra până în momentul în care ajunge la vârsta la care poate face copii. De asemenea, se joacă în continuare cămașa, o tradiție prin care se arată întregii comunități că fata a fost virgină în noaptea nunții.

Cei mai bogați romi ajung să dea și 100.000 de euro pentru o fată, pe când cei mai puțin avuți dau sume considerate modice de circa 5.000 de euro.

Multe fete din comunitățile rome nu știu să scrie sau să citească. În cel mai bun caz, sunt lăsate să meargă la școală până când termină gimnaziul pentru că ”poate apărea vreun gagiu care să strice socotelile hanamicului” (tatălui socru al tinerei arvunită).

Foto: Pressalert.ro/Descriptiv

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3