consumatori

Consumatorii vulnerabili trebuie să depună urgent cererile la primării!

Ajutorul lunar pentru încălzirea locuinţei se va acorda, începând cu data de 1 noiembrie, în acord cu prevederile Legii consumatorului vulnerabil, legiferată recent.

Citiți și: Consumatorii vor primi bani dacă furnizorii de energie electrică și gaze citesc contoarele cu întârziere

Cererile pentru primirea acestui ajutor vor trebui depuse până pe 15 octombrie.

Astfel, până la data de 15 octombrie, cei cu venituri mici trebuie să depună, la primăria de care aparţin, o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere, din care să reiasă componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat, precizează avocatnet.ro.

Citiți și: ARGEȘENI DESPĂGUBIȚI, PATRONI AMENDAȚI

La completarea cererii, solicitanţii trebuie să menţioneze corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, după cum scrie în Legea 226/2021. Pentru a stabili dreptul la ajutorul pentru încălzire, primarii vor cere persoanelor interesate acte doveditoare care atestă identitatea şi veniturile realizate de membrii familiei.

Primarul stabileşte dreptul la ajutor pentru încălzire fie solicitând informaţii altor instituţii ori autorităţi, fie, după caz, pe baza anchetei sociale efectuate de serviciul public de asistenţă socială. Documentele de mai sus pot fi transmise primăriilor fie individual, fie prin asociaţiile de proprietari ori locatari.

În funcţie de sistemul de încălzire utilizat în locuinţă, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt: ajutor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în sistem centralizat; ajutor pentru gaze naturale; ajutor pentru energie electrică; ajutor pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Modelul cererii, AICI.

Foto descriptiv

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • NICOLAE spune:

    In general , pentru a avea o presa buna, informatia trebuie verififcata din doua surse. As ruga pe domnul Mircea Tudor de unde a luat informatiile si daca le-a confruntat si cu o alta sursa( in speta cu Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Pitesti). Domnule Tudor, daca normele de aplicare au aparut cu intarziere abia in data de 11 .10.2021 de unde ati scos termenul de 15.10. ca termen de depunere. Consider ca informatia transmisa panicheaza fara rost oamenii si ii pune pe drum degeaba. Va rugam sa consultati sit-ul dasp.ro si apoi scrieti, Toate termenele sunt decalate ca urmare a aparitiei cu intarziere a normelor.In consecinta , va rugam ca, pe viitor, cand și daca mai oferiti informatii publicului larg sa mergeti la sursa.In cazul de fata la cei care se ocupa cu aplicarea Legii consumatorului vulnerabil.Nu de alta, dar riscati sa creati confuzie si panica inutil…
    Unul din asistentii sociali care se ocupa cu aplicarea legii respective si care nu are cunostinta de sursele de informatii ale domnului ziarist.Domnule Tudor, nu va salut…
    P.S. pENTRU INFORMAREA DUMNEAVOSTRA ACTELE SE DEPUN PANA LA 20 NOV PENTRU A PUTEA BENEFICIA DE CELE CINCI LUNI DE IARNA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441