New Profesional Consult 930 x 122

consumatori

Consumatorii vor primi bani dacă furnizorii de energie electrică și gaze citesc contoarele cu întârziere

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere publică două proiecte de ordin, care vor obliga furnizorii de energie electrică și gaze naturale să acorde compensații în bani consumatorilor, în cazul în care nu respectă termenul de citire a contoarelor.

Citiți și: Decizie istorică! Toată lumea e vizată!

Mai exact, cele două proiecte de ordin vizează, potrivit unui comunicat recent al ANRE, modificarea standardelor de performanță ce trebuie îndeplinite de către operatorii de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Ambele prevăd acordarea de compensații bănești consumatorilor, în sumă fixă de 100 de lei, dacă distribuitorii nu respectă obligația de a citi contoarele în termenul legal.

Citiți și: Șoferii, obligați să plătească!

Intervalul de măsurare a consumului este cel prevăzut în contract, însă nu poate depăși șase luni în cazul energiei electrice, iar în cazul gazelor naturale, nu poate fi mai mare de trei luni.

Foto descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3