930×122 CAPRA 5

cimitir

Doar groparii știu asta. Ce se ascunde sub cel mai mare cimitir din Pitești

Doar groparii știu asta. Ce se ascunde sub cel mai mare cimitir din Pitești

Citiți și: Grindeanu a inspectat tunelurile ‘Alina’ și ‘Daniela’. Imagini senzaționale de sub pământ!

În subteranele oricărui oraș se află locuri mai puțin sau deloc cunoscute. Despre un presupus tunel care să traverseze Pitestiul pe axul actualei Străzi Mari, s-au făcut multe speculații încheiate odată cu sistematizarea din anii 1970-1980. Doar cimitirul Sf.Gheorghe mai este considerat locul în care este posibil să mai existe un tunel.

Citiți și: Primul tunel de autostradă din România! Imagini uluitoare cu stadiul lucrărilor

Bănuielile pornesc de la modul în care arată un misterios „cavou” înalt, care nu are nicio fereastră. Este situat în zona principală a cimitirului, aproape de noul zid împrejmuitor ridicat la începutul anului.

Ușa neagră din fier masiv este ferecată cu un lacăt ruginit. Lipsa mormintelor din vecinătatea construcției și pământul ridicat ca o movilă care se întinde peste 20 de metri îi duc cu gândul pe cei care descoperă ciudățenia la un loc secret.

 

Misterul este întreținut și de administrația cimitirului care nu a montat un panou cu un text explicativ așa cum se cuvenea. Doar câteva persoane cunosc adevărul, groparii! Dar nici ei nu vorbesc despre asta.

Plauzibilă este varianta unui beci foarte lung care a servit secolul trecut drept osuar. În subteran erau stivuite rămășițele pământești ale celor aflați în morminte de care rudele, nu mai aveau grijă. Dar cimitirul existinzându-se în etape succesive, osuarul a devenit inutil, fiind prea mic. Și a fost închis. Ce s-a întâmplat cu oasele de acolo rămâne un mare mister.

Eurial 555 x222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3