NOR CURIER 930X122

războieni

Într-un cartier din Piteşti e război între vecini. Marcel Badea: „Sunt filmat ilegal! Nu se mai poate, vreau să vină primarul”

Cu o situaţie incredibilă se confruntă Badea Marcel, piteştean care deţine un teren cu o casă în Turceşti. Bărbatul susţine că, de mai bine de doi ani, un vecin îl reclamă nejustificat şi în mod repetat, ori de câte ori i se iveşte ocazia. În urma sesizărilor, domnul Badea a primit până în prezent zeci de „vizite” ale poliţiştilor, a fost amendat şi a adunat un teanc de procese verbale şi citaţii.

Citiți și: Viața la bloc! Avantaje pentru aceste persoane!

Mai mult decât atât, reclamantul ar fi făcut şi mai multe plângeri penale, iar cel puţin un astfel de dosar este pe rol la Judecătoria Piteşti.

Badea Marcel (foto) ne-a contactat în speranţa că va găsi soluţia potrivită pentru a combate acest gen de comportament şi solicită inclusiv ajutor din partea Primăriei Piteşti, fiind convins că vecinul îl filmează ilegal.

 

Citiți și: Impact puternic cu 2 mașini acum în Pitești!

 

ePiteşti: Când a început să vă reclame?

Marcel Badea:Vecinul a cumpărat în 2017, iar noi în 2019, de la acelaşi proprietar. Suntem despărţiţi de un gard. Eu am cumpărat ca să investesc nişte bani şi să mai îmi fac de lucru acolo. Până să cumpăr eu, nu a fost nicio problemă. Apoi, a început să facă sesizări după sesizări. Ultima dată a fost pe 20 noiembrie. Eram vreo 7 persoane, am venit pe la ora 16 şi am pus în tuci nişte genunchi de porc, să mâncăm şi noi un pic. Ascultam la o boxă mică, în surdină, sub o copertină.

Exact când am pus masa au venit două echipaje de poliţie, apoi încă unul. Erau de la Secţia 3. S-au adunat şi vecinii să întrebe ce au cu noi, că nu făcuserăm nimic. Văzând că s-a adunat multă lume, au chemat şi mascaţi. Ne-au luat la secţie să dăm declaraţii, dar noi nu făcusem nimic. Ar fi spus vecinul că tulburăm liniştea publică. De fapt, ei ne-au amendat cred, în baza faptului că eram un grup, invocând Legea 55/2020. Din câte ştiu, amenda se dădea dacă depăşeam opt persoane… Am luat 3.000 de lei amendă, am plătit jumătate, apoi am făcut contestaţie. Să vedem ce va decide instanţa. Eu nu am deranjat pe nimeni şi toţi vecinii ştiu asta.

„Vecinii ştiu şi îmi zic: -Marcele, iar a venit Poliţia la tine? Zic… Da, dar ce să fac?!”

Proprietatea lui Badea Marcel. În stânga, proprietatea reclamantului (foto). Pe aceasta sunt montate camere de supraveghere video despre care interlocutorul nostru spune că sunt orientate spre curtea sa.

 

ePiteşti: Cu câte astfel de situaţii aţi avut de a face?

Marcel Badea:Am o grămadă de citaţii, inclusiv de la Judecătorie cum că mi-am făcut o construcţie şi nu e distanţa regulamentară. A venit Poliţia Locală, Primăria şi au spus că totul e în regulă. Cu toate acestea, am primit acum câteva zile de la executor o citaţie să mut construcţia care este, de fapt, un cort! Am mai vrut să fac o toaletă, una ecologică. Mi-au făcut iar sesizare: la Garda de Mediu, la Apă Canal, la DSP. Au venit autorităţile care şi-au dat seama că nu e nicio neregulă. Pot să spun că sunt hărţuit!

Vecinul îl acuză pe Badea Marcel de faptul că, de pe această copertină (foto), apa se scurge şi afectează gardul comun pe partea ce ţine de proprietatea sa. Din imagine, nu ne dăm seama cum ar ajunge în curtea vecină.

 

 

Zeci de citaţii, notificări şi procese verbale a primit Badea Marcel în ultimii 2 ani (foto).

 

 

ePiteşti: De unde credeţi că vine această adversitate din partea vecinului?

Marcel Badea:Cred că toată supărarea lui vine de când am cumpărat eu terenul. Nu ar fi fost înştiinţat de vânzător, că probabil ar fi vrut el să cumpere. Are bani. Acum cred că vrea să mă înlăture, să mă determine să vând şi să plec, apelând la aceste reclamaţii în mod repetat.

Eu oricum locuiesc la altă adresă şi vin destul de rar acolo. Cu toate acestea, vecinul nu pierde nicio ocazie şi când mă vede face reclamaţii. Eu nu ştiu ce face acest om. Tot timpul e acasă. Nu ştiu unde lucrează, e mai mereu acolo. De fapt, nu ştie nimeni exact ce fac (el şi soţia). Sunt genul de oameni de care nu ştie nimeni ce fac, unde sunt… unii din vecini spun că socrul sau el ar lucra în SRI, şi de asta vine Poliţia imediat.

Poliţia de multe ori a constatat şi atât, nu mi-a dat amendă. Au verificat aparatul, volumul, au strigat la vecin – <Domne e bine aşa?>. Nu a mai zis nimic, pe moment.

Într-un reportaj ePiteşti, dl. Badea ne-a prezentat gospodăria şi ne-am convins că este o casă nelocuibilă. Există o singură cămăruţă (foto) unde se poate sta, aceasta fiind transformată într-un mic atelier.

 

 

 

Realitatea este că nu el, ci noi nu mai avem linişte din cauza lui. În final, să vă mai spun că până şi Poliţia mi-a transmis că acest om o să-mi scoată perii albi„, a conchis Marcel Badea.

Încă o imagine care sugerează că spaţiul este nelocuibil.

 

 

De cealaltă parte, după cum reiese dintr-una din şedinţele instanţei de judecată (foto), şi reclamantul a formulat acuzaţii prin care susţine că este agresat de către Badea Marcel.

 

 

Badea Marcel recunoaşte că au existat situaţii mai tensionate, însă acuză că s-a intervenit peste măsura faptelor petrecute şi că tot ceea ce se întâmplă este o hărţuire tacticizată din partea vecinului.

Când a luat soţul amendă anul trecut, eu eram la serviciu. Soţul făcea un grătar vopsind uşa, iar eu când am venit am văzut o maşină de Poliţie aproape de casa noastră. El era singur în curte. Nu era gălăgie şi totuşi poliţiştii l-au amendat. Vecinul, prin tot ce face, vrea să ne facă să plecăm de aici, să intre el în posesia terenului. Niciodată nu a vrut să stea de vorbă cu noi, să ne înţelegem, să stabilim ceva de comun acord„, susţine soţia domnului Badea.

 

 

Familia Badea ne-a transmis că vrea ca inclusiv primarul Cristian Gentea să vină la faţa locului şi să se convingă în legătură cu mai multe aspecte:

1. Construcţiile din curte nu afectează proprietea vecină

2. Camera de supraveghere video montată pe casa de lângă filmează în curtea lor

3. Nu există niciun motiv întemeiat pentru care familia Badea să suporte cheltuielile, timpul şi nervii pe la instanţele de judecată.

Încheiem cu o declaraţie scrisă din partea soţiei dlui Badea, însă urmărim ce se întâmplă mai departe.

555×222 grota rece

Comentarii

18 comentarii

  • Meh spune:

    A aprobat cineva grajdul ala in 2019? Eu cred ca avem de a face cu o familie cu bun simt, care vrea sa aiba parte de civilizatie si caruia i s a luat sa auda manele in weekend cand vin bajetii la gratar. Si o familie de tarani care a adus comuna cu ei, in oras.

  • George spune:

    Ce să-i faci dacă vip-urile sunt deranjate de cei care nu se ridică la statutul lor social ! În România banul face legea din câte se vede !!!

  • Mihnea spune:

    Ce te deranjeaza vere ca are vecinul camere,eu m-as bucura ca si casa mea e supravegheata video!Cred ca tu ai ceva de ascuns nu ala cu camere,probabil dai petreceri pe acolo cu amicii si te deranjeaza vecinul!Mergi la bar si bea pana iti sar ochii din cap dar nu deranja pe altii…

  • Alex Ion spune:

    Din ce vad si citesc in acest reportaj mi se pare ca articolul este tententios si indreptat probabil din greseala sau intentionat, nu stiu sigur, impotriva celui nevinovat.
    Acest individ din imagini daca nu ma insel este un interlop.
    In acea zona sunt multe astfel de personaje periculoase, eu stau la blocuri mai departe putin, dar aud si vad mereu scandaluri din acea zona.
    Inca ceva, ati discutat si cu celalalt vecin ?
    Poate lucrurile stau pe dos, asta v-ati intrebat ?
    Sau doar ati publicat ceva ce suna scandalos….

  • Razvan Pop spune:

    Cunosc situatia, camerele au fost verificate de Politie si s-a constatat ca filmeaza doar proprietarea celui care le-a amplasat, nu la vecin cum sustine acesta.
    Dl. Badea Marcel a omis sa spune cum ocupa abuziv terenul din spatele constructiei lui, teren ce apartine vecinilor si in posesia caruia a intrat distrugandu-le gardul.

  • Jean Vâlcu spune:

    Cade casa pe tine boss si tu stai de gratare si muzici „in surdina”. Cand porneste muzica „in surdina” din Turcesti se aude pana la Albota. Numai proxeneti, samsari si fel si fel de baieti educati prin zona asta a orasului.

  • Elena Ioana spune:

    Sunt vecina cu acesti oameni, la 2-3 case distanta, au si vad ce se intampla acolo.
    Citesc si nu imi vine a credee.
    Acest vecin pe care il acuzati este o persoana care nu deranjeaza pe nimeni.
    Badea Marcel impreuna cu alti prieteni de pahar petrec zilnic cu manele la maxim si ne deranjeaza de ani de zile.
    Acest vecin este singurul care a avut curaj sa faca ceva, si sa faca plangeri la politie.
    Marcel si prietenii lui sunt violenti, mai ales la bautura, au sarit sa il bata de multe ori, il ameninta ca il omoara daca nu pleaca de acolo.
    Asa este la noi aicea, numai infractori, batai mereu, si politia stie
    Eu cred ca vor sa ii fure pamantul, sa il alunge de aici
    Saracul de el, imi este mila de el

  • Popa spune:

    Din câte văd in poze este vb de casa făcută pe un teren cu deschidere de 8-10m. Cine i-a dat autorizație de construire când minim este 12 M. Acum s-au trezit ca nu au deschidere la casa S-o vor sa-i forțeze pe oameni sa-i vândă terenul. Întrebarea e. Cât de prost sa fii sa cumperi casa in tigania aia unde se face grătar și circ zi de zi 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Popa spune:

    Când ai cumpărat casa nu ai văzut ce ai in jurul tău și peste gard. Acolo sunt numai indieni care stau in fata porți și asculta manele. Ești prea prost dacă ai cumpărat casa aia acolo. Lasă reclamațiile și caută sa vinzi dacă mai găsești alt prost

  • Antonescu spune:

    Se pare cã un ciorex cu ceafa latã a crezut că face și el o combinație cum a auzit el la ,,băieții dă la Timișoara “ dar și-a cam luat-o la muxxe.La săpun dl. Badea Viorel !
    P.S. cu șatră cu tot

  • Predescu spune:

    George, ești jurnalist? Punctul de vedere al celeilalte părți ni-l prezintă Curierul?
    Nu ai găsit alți vecini sau nici nu ai ieșit din birou?

  • 1. Acuzaţiile celeilalte părţi sunt clar menţionate în articol, dacă aţi citit.
    2. Cealaltă parte a renunţat la a mai furniza un punct de vedere

  • Ionescu spune:

    Stimate jurnalist,ca simplu cititor,nu văd acuzațiile celuilalt vecin,clar sunteți îndreptat împotriva lui, v-ați exprimat propria opinie în articol deși trebuia să fiți imparțial.Cred că l-a costat scump pe Badea Marcel acest articol!

  • Elena spune:

    De ce ajutati domnule ziarist acest om (Badea Marcel) sa continue hartuirea acestor oameni, cu ce v-au gresit ei, asa face un ziarist adevarat ajuta infractorii.
    Vecinii spun ca Badea Marcel are dosare penale pentru infractiuni cu violenta, si ca este periculos si violent si dvs il sustineti

  • Alex spune:

    Bun articolul, o sa detaliez mai jos de ce. Stau in zona si cunosc ce se petrece pe acolo.
    Cu ocazia acestui articol se va sparge „puroiul” de acolo.
    Pai acolo oameni buni sunt numai infractori, puscariasi, batai cu topoare, manele la blana(in niciun caz „in surdina”😁) smecherii cu pamantul nu mai spun.
    Se practica acolo ca o persoana sa fie inlaturata din zona, sau sa i se fure pamantul punand unul sau mai multi rromi sa ii faca zile fripte (cum este pus cred si acest Badea Marcel).
    Despre acest vecin de care scrieti ca are nu stiu ce camere, si face plangeri, nu vad unde greseste, nu are voie sa se apere in fata acestui individ cu ceafa mare ?
    Si dvs. ca om care scrie si influenteaza opinia publica, de ce ajutati acesti infractori sa traiasca bine mersi ?
    Organele statului Politia, Primaria, ce fac acum

  • Dragoș spune:

    Vă dați toți cu părerea despre Marcel Badea și mai ales despre ce se petrece în acel cartier Turcești, eu cunosc băieții din acel cartier si nu este așa, da întradevăr toți au fel si fel de mici afaceri dar își vad de treaba lor, chiar dacă sunt pușcăriași , proxeneți sau samsari cum spuneți voi ! Vă înțeleg frustrarea unora care vă duceti zi de zi la muncă și veniți acasă obosiți după 10 ore de lucru și ei stau zi de zi degeaba și au mașini de zeci de mii de euro și case de sute de mii de euro , dar aia e viața !

  • Anonim spune:

    Observ numai comentarii acide la adresa domnului Badea …din foto se observa clar ca este un simplu muncitor si nu un interlop asa cum multi il acuzati Banuiesc ca majoritatea celor care ati comentat sunteti din „gasca”vecinului frustrat ca sa zicem asa ,daca domnul nu locuieste acolo zilnic cat de mult il poate deranja pe vecin ??!!

  • bogdan spune:

    Ai dreptate fratele meu, ce au cu Marcel.
    Si daca vrea Marcel il bate de ii sar ochii din cap pe asta, si noi suntem toti cu el, il ajutam sa il mute de acolo, nu are ce cauta aici.
    Noi suntem multi si periculosi, sa nu se puna cu noi.
    Poate sarim peste el in curte si terminam odata.
    Nu ne e frica de parnaie, nu are politia ce sa ne faca.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3