930X122 MAIA

dinu lipatti

IONUȚ, ELEVUL DE LA „DINU LIPATTI” CARE VREA SĂ LUCREZE LA DISNEY!

În vârstă de 16 ani, Ionuț Cristian Minea este elev în clasa a X-a la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, secția de arte plastice. Este pasionat de fotografie și procesarea imaginii, dar și de desen și muzică.

Citiți și: Un profesor de la un cunoscut liceu din Pitești uimește! Ce face e incredibil

În clasele I-IV a studiat pianul, iar în clasa a V-a și-a descoperit înclinația spre desen. A moștenit acest talent de la unchiul său, Gheorghe Dobrică, artist plastic. „Mă ghidez după motto-ul Never give up on your dreams, adică să nu renunți niciodată la visurile tale, pentru că dacă visezi ceva înseamnă că poți face acel lucru. Consider că atunci când ai țeluri mărețe trebuie să faci absolut tot ce îți stă în putință pentru a le atinge. Când am un scop fac tot ce pot pentru a ajunge acolo unde îmi doresc, indiferent ce implică asta.

Unul dintre marile mele țeluri este să ajung graphic designer la Disney sau Pixar Studios.

Citiți și: CONTRACT SEMNAT PENTRU UN RENUMIT LICEU DIN PITEȘTI

Mă pasionează foarte mult fotografia și tot ce ține de procesarea imaginii și chiar am urmat cursuri în particular de animație și fotografie. Mi-am descoperit această înclinație în urma cu aproximativ un an, atunci când părinți mei au cumpărat un aparat de fotografiat semiprofesionist, un Fujifilm FinePix S5600. Am fost imediat atras de el, ca orice copil care vede o jucărie nouă. Am început prin simple poze cu flori și frunze, iar pe măsură ce descopeream facilitațile acestui aparat claritatea și calitatea imaginiilor se îmbunătățeau. Apoi am aflat că pot prelucra aceste poze pentru a le transforma din niște banalități în adevărate opere de artă, prin care îmi puteam transmite anumite sentimente”, ne spune Ionuț. Timp de 6 luni a urmat cursuri de fotografie în particular pentru a-și perfectiona talentul.

555×222 grota rece
New Profesional Consult 570×90