New Profesional Consult 930 x 122

alina stanica

MASTERANDĂ A UNIVERSITĂȚII PITEȘTI, PSIHOLOG PENTRU COPIII CU AUTISM

Are 24 de ani, iar de doi ani încoace este ca un înger păzitor pentru copiii cu autism. Alina Stănică, din localitatea argeșeană Vedea, lucrează ca psiholog clinician în supervizare şi face terapie de recuperare pentru micuții cu astfel de probleme.

Citiți și: Exclusiv. ,,Nava-amiral” – Colegiul „Brătianu”, gazda unui eveniment de elită

„Activitatea mea presupune terapii de recuperare și  terapii specializate în tulburarea de spectru autist şi alte tulburări ale dezvoltării.”, precizează Alina pentru ePitești. Potrivit principiului după care se ghidează, copiii cu autism trebuie nu ajutaţi, ci învăţaţi, puşi în valoare aşa cum merită de fapt. “În această profesie oamenii care nu sunt dedicaţi nu prea au ce căuta. Este frumos să fiu alături de ei şi să îi privesc cum cresc şi cum învaţă să se adapteze. În procesul de recuperare sunt implicaţi copii, terapeuţi, coordonatori, părinţi, educatori și profesori.”, adaugă Alina Stănică.

Alături de alți psihologi, de un kinetoterapeut și de alte persoane lucrează în cadrul filialei Argeş a Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism: „Pentru fiecare copil există un plan individualizat de lucru. Fiecare plan este adaptat la nevoile specifice ale copilului. În acest moment eu lucrez cu 5 copilaşi şi fiecare sesiune presupune câte două ore.”

Citiți și: Beneficiu medical în premieră! E gratuit!

Viitorul şi-l vede tot alături de elevii ei. Vrea să aibă în continuare o activitate eficientă şi să fie martoră la câştigarea independeţei de către copiii cu care lucrează, la integrarea lor cu succes, acolo unde este cazul, în mediul şcolar. Anul acesta va termina şi masterul de Psihologie Clinică, Evaluare şi Intervenţie Terapeutică la Universitatea Piteşti, iar peste câteva luni va trece de la psiholog clinician în supervizare la următoarea treaptă: psiholog clinician autonom. (Foto: Facebook Alina Stănică)

 

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3