930X122 MAIA

adrian nastase

ADRIAN NĂSTASE, MESAJ PE BLOG ÎN AJUN DE VERDICT

Adrian Năstase și soția lui, Dana, vor afla mâine, 6 ianuarie, dacă vor fi sau nu condamnați la pușcărie. Completul de 5 al Înaltei Curți de Casație și Justiție ar urma să dea sentința, definitivă și irevocabilă, în dosarul “Zambaccian”.

Citiți și: Luminile și umbrele lui Constantin Nicolescu

În ajunul verdictului, fostul prim-ministru a publicat astăzi un mesaj pe internet, pe blogul său personal.

„Mâine, 6 ianuarie, va fi o mare sărbătoare – Botezul Domnului sau Boboteaza, sărbătoare ce reprezintă botezul în apa Iordanului a lui Iisus de către Ioan Botezătorul. Sunt multe tradiții legate de această sărbătoare. Una dintre ele este aruncarea crucii sfințite în apă pentru a permite întrecerea tinerilor în a scoate crucea din apă. Veți spune că unii vor continua să arunce cu pietre. Este posibil. De asemenea, tot mâine va fi ajunul Crăciunului pentru biserica ortodoxă de stil vechi. Sunt aproape un milion de români care urmează, în continuare, calendarul iulian, spre deosebire de calendarul gregorian, adoptat în 1919 și de statul român și, ulterior, de BOR, între ele existând un decalaj de 13 zile.

Citiți și: ANDREEA TUDOR: DUNGILE, UN MUST HAVE AL PRIMĂVERII

Mâine va fi anunțată și sentința în dosarul “Zambaccian”. Dacă aș fi cinic, aș spune că pare a exista o legatură strânsă între justiție și sărbătorile religioase, mai ales în ceea ce privește Crăciunul – de rit vechi sau nou…”, scrie Adrian Năstase.

 

 

 
 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3