930 x122 grota rece

cămătărie

AZI, ZECI DE PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE CĂMĂTĂRIE ȘI ȘANTAJ. ÎMPRUMUTURI DE 1.000.000 DE EURO!

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale-I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Pitești au făcut în această dimineață zeci de percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj, cămătărie, spălare de bani şi evaziune fiscală. Vor fi puse în executare 32 de mandate de aducere. Au participat poliţişti de la B.C.C.O. Piteşti şi Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliției Argeş.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

În cauză a fost începută urmărirea penală împotriva a 11 persoane pentru cămătărie, şantaj, spălare de bani, evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional. Din cercetări a reieşit că respectivii ar fi derulat activităţi economice fictive pentru acoperirea activităţilor de cămătărie prin intermediul unor societăţi comerciale la care au calitatea de asociaţi ori administratori. Aceștia sunt bănuiţi că în mod coordonat ar fi împrumutat sume de bani importante, cu o dobândă cuprinsă între 3% şi 10%, mai multor persoane, unele dintre ele conducând societăţi comerciale cunoscute la nivel local. În cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită își ameninţau victimele cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.

Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile, bunuri ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea banilor împrumutați şi a dobânzilor. De asemenea, persoanele erau împrumutate cu sume de bani din ce în ce mai mari, pe care nu le mai puteau restitui. Banii erau împrumutaţi pe o durată mare de timp, cu o dobândă plătită lunar, iar în cazul în care sumele erau împrumutate pentru perioade mai scurte cuantumul dobânzii era mai mare. Până în prezent există indicii potrivit cărora membrii grupului organizat ar fi acordat împrumuturi de peste un milion de euro!

Citiți și: Puști de 17 ani, „vizitat” de criminaliști după ce a contactat o fată de 14 ani

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. şi al S.R.I.. (Foto: diicot.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Party spune:

    nu mai vb prostii mey…nu au nimic la dosar procurorii…niște interceptări si gata. Si niște sifoane ca Bugheanu ,lLazaroiu ,frății Lazar …niște prăduitori …e bine când le da oameni bani dar când e sa ii dea înapoi fac Prăduială ….aku sa vedem cu prăduitorii ăștia cum o dau ei prin orash cine ii mai bagă in seama o sa fie exact ce au fost pana acum…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90