930×122 CAPRA 5

cnadnr

DAN ȘOVA LE RĂSPUNDE PE FACEBOOK PROTESTATARILOR DIN MIOVENI

Astăzi, în ziua în care în Mioveni mii de oameni au protestat în stradă cerând construirea de urgență a autostrăzii Pitești-Sibiu, ministrul Transporturilor, Dan Șova, a dat asigurări pe contul său oficial de Facebook că autostrada va fi construită. „Autostrada Sibiu-Pitești se face”, acesta este titlul postării.

Citiți și: Ce se întâmplă anul acesta pe Autostrada Pitești – Sibiu

Șova anunță că pe 3 martie la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au fost începute procedurile pentru selectarea consultantului care va realiza noul studiu de fezabilitate. Ministrul precizează că lucrările ar urma să înceapă peste doi ani. „Vă informez încă o dată, public, și sper cu ocazia aceasta să ajungă la urechile cât mai multor oameni: Sibiu-Pitești se face. Nu este în concurență în niciun caz cu tronsonul Sibiu-Brașov pentru bunul și simplul motiv că Sibiu-Pitești este finanțat din fonduri de coeziune și Sibiu-Brașov este finanțat din fonduri de dezvoltare regională. Au surse de finanțare diferite, nu se află în competiție, așa cum în mod greșit s-a reținut în spațiul public.

În data de 3 martie s-au declanșat la CNADNR procedurile pentru selecția consultantului pentru a realiza studiul de fezabilitate, procedurile urmând să dureze maxim 6 luni, cu tot cu eventuale contestații. Pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești există o sumă de 28 de milioane de euro pusă la dispoziție de Comisia Europeană în alocarea 2007-2013. După ce se termină studiul de fezabilitate în 12 luni, urmează procedurile de aprobare a lui, se va începe licitația pentru atribuirea de lucrări, care va dura 6 luni. Dacă punem 6 luni acum, 12 și cu 6, în cel mai bun caz, în 24 de luni se pot începe lucrările pe Sibiu-Pitești.

Citiți și: Autostrada Pitești-Sibiu: S-au depus ofertele pentru secțiunea 3

Vreau să precizez că sunt primul dintre miniştri care a început munca la tronsonul de autostradă Sibiu-Pitești. Miniștrii PDL, fie că a fost vorba despre Traian Băsescu, Radu Berceanu sau Anca Boagiu, nu au fost în stare să realizeze nici măcar un studiu de fezabilitate serios. Aceasta ar fi fost prima condiție pentru a se începe lucrările. Miniștrii PDL au propus doar un studiu de fezabilitate în 2008, făcut de mântuială şi ca atare respins de Comisia Europeană”, scrie ministrul Transporturilor pe contul său de Facebook.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90