930×122 CAPRA 5

orașul mioveni

ÎNCEPE SĂRBĂTOAREA RECOLTEI

Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 27-29 septembrie 2019, în Centrul Civic al orașului, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul meșterilor populari (click pe imagine):

Citiți și: Mioveni sărbătorește 1 Decembrie cu onoare!

Vor participa producători agricoli, apicultori și meșteri populari din Argeș și din alte județe, care vor comercializa fructe, legume, lactate, produse din carne, produse apicole, băuturi tradiționale și obiecte din creația proprie.

Va avea loc și Festivalul național al prazului, care se va desfășura în toate cele trei zile de sărbătoare de la ora 16. Festivalul va include un show artistic/gastronomic, cu muzică, obiceiuri populare și artă culinară a unor maeștrii bucătari, conduși de master chef Radu Zărnescu. Aceștia vor pregăti live preparate tradiționale cu praz din bucătăria românească și internațională.

Citiți și: Orașul Mioveni, parte dintr-un important proiect la nivelul Europei

Toate preparatele gătite vor costa 10 lei, iar banii strânși vor merge către un caz umanitar.

Este vorba de cazul Irinei Maria Aldea, o fetiță de 14 ani, foarte talentată, care suferă de trombofilie severă cu deficit de factor V Leiden, potrivit Primăriei Mioveni.

Tratamentul pentru această afecțiune se ridică la 10.000 de euro o dată la trei luni, sumă pe care părinții nu și-o pot permite.

Vor fi zile cu degustări culinare, dar și spectacole de muzică populară.

Deschiderea evenimentului va avea loc astăzi, la ora 17, moment urmat de un spectacol folcloric cu artiști locali și cu ansamblul Plăieșii.

Sâmbătă, de la ora 16, vor fi demonstrații culinare în cadrul Festivalului național al prazului, iar seara pe scenă vor urca artiști locali și corul din localitatea Epidavros, Grecia – Progressive Movement Choir.

Duminică, tot de la ora 16, vor avea loc alte demonstrații culinare, urmate de spectacole folclorice susținute de artiști locali și de Valeria Arnăutu.

Pe perioada desfășurării sărbătorii, în intervalul orar 10-22, vor fi organizate expoziții cu vânzare de produse meșteșugărești, legume, fructe, produse tradiționale și produse apicole și terase de alimentație publică.

Evenimentul se va desfășura în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Învățământului în Industria Ospitalității (APIO) și cu participarea excepțională a Euro Toques România, ACEEA și a liceelor din România afiliate APIO.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3