New Profesional Consult 930 x 122

jurnalism

LIBERTATEA PRESEI, „DISECATĂ” LA FACULTATEA DE JURNALISM

Pentru că sâmbătă a fost ziua mondială a libertăţii presei, cadrele didactice şi studenţii de la Facultatea de Ştiinţe Socio Umane, specilizarea jurnalism, a Universității Pitești au marcat astăzi evenimentul.

Citiți și: Doliu în presă. Un alt jurnalist s-a stins din viață

În amfiteatrul 309 a avut loc o discuţie pe această temă între studenți și invitaţi speciali: doi jurnalişti din presa locală (Mihai Alexandrescu și Edi Vasile) şi un altul de la o revistă auto, Top Gear, Răzvan Bucșoiu, absolvent al acestei facultăți.

„Există presă politică, de dreapta, de stânga, presă economică, culturală, iar presa tabloidă este foarte nişată. Se scrie foarte mult în momentul de faţă şi practic voi vă veţi alege ziaristul pe care să îl urmăriţi. Amiralul nu mai există, a murit în 2005, atunci când presa din România a devenit eminamente comercială. Facebook-ul l-aş compara cu o imensă publicaţie, în care toată lumea scrie. Pe Facebook este cea mai semnificativă libertate de exprimare. Există o cantitate atât de mare de mesaj, încât printre fotografii banale și texte excelent documentate e posibil să se piardă mesajele importante şi autentice.”, le-a spus jurnalistul Mihai Alexandrescu studenților prezenți la dezbatere.

Citiți și: Ortodoxinfo: „Presa lepădată condamnă din nou Botezul prin scufundare”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90