NOR CURIER 930X122

ambulanta

O NOUĂ AMBULANȚĂ SMURD PENTRU ARGEȘENI

O nouă ambulanță SMURD pentru argeșeni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeș a primit, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale, regiunea Sud Muntenia”, o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă de tip C, proiectată conform normelor europene.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Ambulanța, de tip Renault Master, în valoare de aproape 500.000 de lei, „asigură intervenţia cu maximă operativitate, atât în scopul asigurării supravieţuirii victimelor accidentelor, cât şi efectuării manevrelor medicale pentru a preîntâmpina agravarea stării acestora, pentru acordarea primului ajutor calificat în situaţii de urgenţă, care includ una sau mai multe persoane aflate în pericol, ca urmare a imposibilităţii temporare de a se îndepărta de spaţiul de risc, la accidente rutiere, afecţiuni cardiace, afecţiuni respiratorii, intoxicaţii, arsuri sau orice alte situaţii care pot pune viaţa în pericol”, ne informează ISU Argeș.

Echipajul este format din cel puțin patru persoane:

Citiți și: Două persoane, la spital, în urma unui accident rutier

-un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumătorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivă, cu experienţă spitalicească continuă, instruit în utilizarea medicaţiei anestezice);

-un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cu experienţă spitalicească în manevrele de urgenţă şi terapie intensivă şi utilizarea medicaţiei anestezice;

-o persoană cu pregătire paramedicală, care a absolvit cursul de prim ajutor calificat şi de lucru în cadrul unui echipaj medical de urgenţă;

-un conducător auto pompier care a absolvit cursul de prim ajutor calificat sau un conducător auto ambulanţier.

SMURD Argeş şi-a început activitatea pe 15 iulie 2008, fiind dotat iniţial cu 5 ambulanţe de prim ajutor calificat, prin grija Ministerului Sănătății.

Investițiile ulterioare, realizate prin Programul Operaţional Regional și de Ministerul Sănătății, au făcut posibil ca astăzi în dotarea ISU Argeș să existe 11 ambulanţe de tip B2 de prim ajutor calificat (7 în intervenție și 4 rezerve) şi 3 ambulanţe de tip C1 de terapie intensivă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3