Donaris 930 x 122

politia

PATRON DIN PITEȘTI, REȚINUT. ACUZAȚII GRAVE

Patron din Pitești, reținut. Acuzații grave. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au continuat cercetările într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani şi l-au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pe T.A.M., de 35 de ani, din Piteşti.

Citiți și: Argeș. Un șofer aproape de comă alcoolică a făcut dezastru pe drum

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada martie – mai 2013, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi declarat şi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale reprezentând achiziţii de bunuri în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei care ar avea la bază operaţiuni comerciale fictive făcute cu o altă societate comercială, cu comportament de tip „fantomă”. Totodată, în perioada aprilie – mai 2013, piteșteanul ar fi reintrodus într-un circuit financiar legal 165.000 de lei, cu scopul de a disimula provenienţa ilicită a sumei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 660.000 de lei, reprezentând TVA de plată nedeductibil şi impozit pe profit, potrivit Biroului de Presă al Poliției Argeș.

Citiți și: Argeș. Tânăr mort în mașina condusă de un șofer de 19 ani, care era băut

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, propunere care a fost însuşită de unitatea de Parchet. (Foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90