Donaris 930 x 122

codul muncii

S-A VOTAT! O NOUĂ ZI LIBERĂ PENTRU ROMÂNI

S-a votat! O nouă zi liberă pentru români. Românii ar putea avea încă o zi liberă. Primul pas în acest sens a fost făcut de Senat, care ieri a votat ca 1 iunie – Ziua copilului să fie zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Citiți și: Anunț important pentru toți angajații!

Proiectul prevede schimbarea în acest sens a Codului muncii. Inițiatorii, mai mulți parlamentari, aduc argumente: ”În societatea actuală timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. De multe ori, însă, lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă!”.

”De Ziua Copilului în majoritatea grădiniţelor şi şcolilor primare din România se organizează evenimente pentru a-i celebra pe cei mici, iar copiii evoluează în aceste spectacole. (…) Lipsa părinţilor de la aceste evenimente are implicaţii psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinţei de a-i face mândri şi de a primi aprecierea părinţilor, copiii au nevoie de susţinere în cadrul evenimentelor în care performează, evenimente care au o încărcătură emoţională ridicată şi reprezintă o sursă de stres pentru ei.”, mai argumentează parlamentarii inițiatori în expunerea de motive.

Citiți și: Ziua Copilului. Drept surprinzător al minorilor!

Decizia finală o va lua, însă, Camera Deputaţilor. Amintim că recent deputaţii au votat ca 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române să fie zi liberă nelucrătoare.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3