930X122 MAIA

ordin de ministru

Un nou ordin de ministru a fost semnat. Categoriile de români care vor primi vouchere până în 2026

Vești bune pentru românii care așteaptă concediile. Câteva categorii de români vor primi vouchere încă cel puţin patru ani de acum încolo, după ce ordinul de ministru care a fost deja semnat.

Citiți și: Veste proastă! Acest ajutor important nu se mai acordă!

Vouchere până în 2026 pentru români

Românii care nu vor să primească aceste vouchere pot depune o cerere în acest. Este vorba despre profesorii și angajații din învățământ care vor primi vouchere de vacanță cel puțin încă patru ani, arată ordinul de ministru semnat pe 26 aprilie, potrivit edupedu.ro.

Voucherele de vacanţă pentru profesori vor fi emise și în acest an doar pe suport electronic, la fel ca anul trecut.

Citiți și: Vești bune pentru salariați: Este vorba despre tichetele de masă!
Voucher de vacanță

Voucher de vacanță

Regulamentul de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, aprobat prin ordin de ministru, prevede că „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”.

Deocamdată nu se ştie data la care se vor acorda voucherele de vacanţă pentru profesori. Ce se cunoaște însă este că angajații care primesc aceste vouchere de vacanţă trebuie să plătească 145 de lei impozit.

Suma amintită este impozabilă în luna în care beneficiul este acordat. În acest sens, conform Codului Fiscal, impozitul pe venit este de 10% în acest caz.

În anii anteriori, voucherele de vacanţă au fost acordate din luna iunie. Singura excepție a fost în anul 2021, când au fost suspendate din cauza pandemiei.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3