Donaris 930 x 122

Bărbat reținut

Un puști de 15 ani și un bărbat de 28, reținuți în cazul fetei răpite din Pitești

Un adolescent de 15 ani și un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov, au fost reținuți de polițiști luni, 2 mai, în cazul fetei de 15 ani care a fost răpită din parcarea unui bloc din Pitești, în data de 28 aprilie.

Citiți și: Șocant: Ce a putut face un individ unui animal! Incredibil!

La momentul acela, autoritățile au declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”. Ulterior, minora a fost găsită.

Poliția Argeș transmite:

„În ziua de 02 mai a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, și au reținut un minor de 15 ani și un bărbat de 28 de ani, ambii din Bascov.

Citiți și: Argeș: Individ periculos, luat pe sus de polițiști. A atacat ca o fiară!

În urma administrării probatoriului s-a stabilit că cei doi ar fi lipsit de libertate o minoră de 15 ani, din Pitești, în ziua de 28.04.2022.

Reamintim că la data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 11:00, s-a declanșat mecanismul ,,Alertă – răpire copil”, ca urmare a faptului că din cercetări s-a stabilit faptul că minora, în timp ce se afla în zona parcării unui bloc de locuințe din municipiul Pitești, b-dul Nicolae Bălcescu, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism, după care s-ar fi deplasat în direcția Bascov.

Ulterior, minora a fost identificată, fără să fi suferit leziuni.

În cursul zilei de 02 mai a.c., după administrarea probatoriului, minorul și bărbatul în cauză au fost reținuți, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

Aspecte legale:

Infracțiunea de de lipsire de libertate în mod ilegal este prevăzută la articolul 205 din Codul Penal, la capitolul Infracțiuni contra libertății persoanei.

La aliniatul 3 al articolului menționat, este prevăzut faptul că ,,dacă fapta este săvârşită: de către o persoană înarmată, asupra unui minor, sau punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei, pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.”

De asemenea, tentativa se pedepsește.”

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • dorin s spune:

    Cine erau cei doi ? O Cunosteau dinainte pe victima ? De ce au rapit-o? Era cumva iubi al ei ?

  • Fornea Sebi spune:

    Cred ca ala de 15 ani era iubitul fetei. Pentru ce irosesc politistii resursele si timpul. Ar trebui amendati usturator toti !

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90