NOR CURIER 930X122

cabinete stomatologice

(UPDATE) CABINETELE STOMATOLOGICE DIN ARGEȘ PENTRU URGENȚE

(UPDATE 30 MARTIE 2020) Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat cabinetele stomatologice care asigură în județul Argeș intervenția în situații de urgență. Informația ne este furnizată de subprefectul Adrian Bughiu (click pe imagine pentru vizualizarea listei): 

Citiți și: Incredibil! A venit la Urgențe de 64 de ori în două luni. Voia să vadă dacă a făcut infarct

(UPDATE 24 MARTIE 2020) Autoritățile au stabilit clinica stomatologică din Pitești care asigură intervenția în situații de urgență pentru populație. Conform Instituției Prefectului – Județul Argeș, este vorba despre Clinica dr. Leahu, de pe strada Doaga, nr. 11. 

„În perioada următoare clinicile sunt deschise pentru urgențe de luni până vineri, între 10-16, cu programare în prealabil la 021.91.34”, se precizează pe site-ul clinicii

Citiți și: Alexandru Rafila despre valul 6: „Situația din spitale este sub control”

Urmează să fie stabilite în Pitești alte 3 cabinete care să asigure urgențele pentru pacienții confirmați sau suspecți de COVID-19 și pentru pacienții aflați în carantină sau în izolare. 

„Mâine aflăm și pentru zonele Câmpulung și Curtea de Arges”, anunță Instituția Prefectului.  

La cererea ePitești (publicația noastră solicitând numele, adresa și datele de contact ale cabinetelor stomatologice din județul Argeș care vor asigura urgențele în această perioadă), Instituția Prefectului informează: „În vederea efectuării urgențelor stomatologice pe teritoriul județului Argeș, având în vedere prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 2/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, Direcția de Sănătate Publică analizează pentru conformitate propunerile făcute de Colegiul Medicilor Stomatologi.

În județul Argeș urmează să funcționeze 6 cabinete de stomatologie care să asigure intervenția în situațiile de urgență, după cum urmează:

-în Pitești, 4 cabinete: 2 cabinete de urgență pentru pacienții confirmați sau suspecți de COVID-19 (1 cabinet pentru adulți și 1 pentru copii), 1 cabinet pentru pacienții aflați în carantină sau în
izolare și 1 cabinet pentru restul populației;

-în Câmpulung Muscel și Curtea de Argeș, câte 1 cabinet pentru populația din nordul județului.

În funcție de rezultatul analizei de conformitate, această propunere poate suferi modificări. Locațiile vor fi făcute publice după definitivarea procedurii de evaluare”. (sublinierea aparține redacției)

Potrivit Ordonanței Militare nr. 2/2020, 

Art.1. – (1) Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară.

(2) Prin excepție, sunt permise intervențiile stomatologice de urgență.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22, ora României. (Foto: descriptiv) 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3