930×122 CAPRA 5

carantină

(VIDEO) PRIMARUL DIN DÂRMĂNEȘTI, INDIGNAT DE DECIZIA PRIVIND CARANTINAREA COMUNEI: NU E CORECT

UPDATE: „Populismul și extremismul nu au ce căuta aici. Din reacțiile unor primari putem vedea cât de rupți de realitate sunt. Nu miră pe nimeni de ce sunt atâtea cazuri pe acolo”, a  declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, după reacția primarului comunei Dârmănești.

Citiți și: Argeș. Minune divină: Un copil trăiește în urma unui grav accident

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit, vineri seară, într-o ședință extraordinară a decis carantinarea, pentru 14 zile, a două comune, începând cu 1 august 2020: Bălilești și Dârmănești.

Deși anunțul inițial preciza că măsura intră în vigoare la ora 19.00, intrările și ieșirile din Dârmănești au fost împânzite de polițiști și jandarmi încă de dimineață.

Citiți și: Argeș. S-a urcat drogat la volan și a făcut accident

 

Conform Hotărârii CJSU se interzice intrarea/ieșirea în/din cele două comune prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.

 

Primarul comunei Dârmănești, Emilian Ciolan, e indignat de decizia CJSU. Edilul spune că pe lista care a băgat comuna în categoria localităților cu mai mult de 3 persoane infectate la mia de locuitori  ar exista și nume fictive.

Ma mult, edilul se arată revoltat de faptul că s-a trezit cu oamenii legii în localitate mai devreme decât anunțase prefectul (ora 19.00 a zilei de 1 august).

(VIDEO)

 

Conform prevederilor legale în vigoare, în localitatea carantinată sunt permise intrarea, respectiv ieșirea pentru:
a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în localitatea carantinată, precum și aprovizionării populației;
b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor; persoanele care susțin examene de admitere la facultate;

c) persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate cu prezentarea unei adeverințe de la angajator, legitimație de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională;
d) persoanele care realizează activități agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;
e) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;
f) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
g) urgențe medicale.

 

 

„Ținând cont de hotărârea nr 27 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă la propunerea DSP Argeș nr 20113/31.07.2020, în baza evaluării epidemiologice avizată de către INSP, prin care se constată că răspândirea comunitară nu poate fi controlată prin alte metode, iar numărul persoanelor infectate este peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele prin care se instituie carantina zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 01.08.2020, ora 01.00, pentru comunele Bălilești și Dârmănești”, se arată într-un comunicat de presă al CJSU.

 

Pentru cetățenii din zona carantinată este operaţională linia Telverde pentru informaţii legate de coronavirus – 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, precizează același comunicat.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90