New Profesional Consult 930 x 122

dacia

UPDATE/VIDEO: IMAGINI DIN UZINA DACIA, LA RELUAREA PRODUCȚIEI

UPDATE: „În acord cu partenerii sociali, începând din 4 mai, producția pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

La uzina Mecanica și Șasiuri, lucrul se desfășoară în trei schimburi, la uzina Vehicule, în două schimburi, iar la Direcția Logistică România, într-un singur schimb. Din 11 mai, uzina Vehicule va funcționa în trei schimburi, iar activitatea de logistică va fi corelată cu redemararea uzinelor Groupe Renault din lume. Toate măsurile sanitare în vigoare în România au fost implementate astfel încât activitățile să se deruleze în condiții de protecție a sănătății angajaților.

Reluată parțial, pe 21 aprilie, la uzina Mecanica și Șasiuri și în departamentul Presaj, la uzina Vehicule, producția, la nivelul platformei, se desfășoară normal, respectând condițiile de igienă și securitate.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

Din prima zi de lucru a reluării parțiale, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților. Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectând distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex: vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul coronavirus, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea”, transmite Direcția Comunicare – Groupe Renault.

După 12 zile de voluntariat, în care 440 de angajaţi de la Uzina de Vehicule şi Uzina de Mecanică şi Şasiuri au pregătit, practic, uzinele pentru reluarea  fluxului, de luni, 4 mai, Dacia și-a reluat activitatea normală.

Reînceperea activității s-a făcut în condiții riguroase de igienă.

Măsurile de protecție încep cu transportul. Autobuzele care-i aduc pe angajați la fabrică (și-i transportă înapoi acasă) au fost readaptate pentru asigurarea distanțării sociale: maximum 21 de persoane la o cursă.

În fabrică, angajaţii trec inițial printr-un triaj, fiecare în parte fiind testat cu un termoscaner. În funcție de locul de muncă, salariații pornesc pe culoare bine trasate, de la care nu au voie să se abată. Fiecare primeşte un pachet cu patru măşti (două pentru cele opt ore de lucru, celelalte două pentru transportul la şi de la fabrică), apă şi dezinfectanţi.

În fluxul de activitate se asigură respectarea distanţei de un metru între salaraţi. Și vestiarele au fost redimensionate pentru asigurarea distanţării sociale, iar în locul mesei calde, oamenii primesc sandvişuri.

„Au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajaţii în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care ţin de igienizare şi securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajaţii vor fi informaţi despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor”, a precizat Dacia prin Direcţia de comunicare.

Reamintim că patronatul a decis împreună cu Sindicatul Autoturisme Dacia întreruperea producţiei la uzinele din Mioveni începând cu data de 17 martie, inițial. până pe 5 aprilie.

La începutul lunii aprilie a fost anunţată amânarea începerii lucrului, iar ulterior s-a decis reînceperea activităţii pe bază de voluntariat începând cu 21 aprilie.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90