930×122 POSADA 5

cornel ionica

Video: Alt supermarket lânga casa fostului primar Ionică. Va fi gata anul acesta!

Alt supermarket lânga casa fostului primar Ionică. Şantier în lucru la marginea de vest a Piteştiului, pe Calea Drăgăşani! Aici va funcţiona un nou supermarket, al treilea într-un perimetru de aproximativ 500 de metri.

Citiți și: Pitești. Întâmplare nefericită în supermarket

Vorbim despre supermarket-ul Penny (VIDEO), situat chiar la ieşirea din Piteşti, cu termen de finalizare septembrie 2021. Va fi învecinat cu Profi (situat vizavi de restaurant Capitol) care, la rândul său va fi concurat de Lidl. Acesta din urmă va fi construit în locul fostei staţii de carburanţi Petrom, închisă de curând (detalii, AICI).

 

Citiți și: A murit fondatorul unui lanţ important de magazine

 

Coincidenţă (sau nu), toate aceste magazine sunt lângă casa fostului primar Cornel Ionică, la mai puţin de 500 de metri (Penny), în vreme ce Lidl va fi situat chiar lângă locuinţa sa.

Periferia de vest este doar un exemplu. În toate cartierele avem zone unde sunt concentrate astfel de magazine, printre care sunt strecurate şi mici magazine de cartier. La fiecare pas există un supermarket, o covrigărie şi o mică alimentară.

Piteştiul geme, aşadar, de supermarket-uri. Personal, deşi în trecut criticam densitatea acestor tipuri de magazine, cred în prezent că este o soluţie convenabilă. În contextul pandemiei Covid, faptul că avem multe astfel de magazine ar putea conduce la dispersarea clienţilor şi implicit la reducerea riscului de a contacta noul coronavirus.

În municipiu sunt prezente acum toate numele mari din categoria supermarket: Kaufland, Praxis/Jam, Profi, Penny, Lidl, Favorit, La Doi Paşi, Carrefour Expres.

gic.ro

Comentarii

2 comentarii

  • Adi spune:

    Cu ce deranjeaza , poate traficul mai mare din zona care trebuie reorganizat , cat despre micile afaceri alimentare din termopan psd ist care ocupa spatiile si aglomereaza trotuarele, parcarile, un cartier de atatia ani e sufocat de mizeria comerciantilor cu baraci, investesti in piata noua dar lasi piata de la complexul 2 tot cu comercianti nu producatori iar pe langa lipit inca vreo cateva aprozaruri , pentru cei care stiu cum arata trivale stiu despre ce vorbesc in alte orase au ridicat toate baracile de prost gust de pe domeniul public.

  • Claudiu spune:

    Foarte bine venite ambele, LIDL si Penny. In Trivale ( al 2-lea cartier ca populatie al Pitestiului) nu exista un supermarket international in afara de Profi-daca poate fi numit international. Sa nu mai zic ca nu exista nici un hipermarket.

Donaris 570×90