930 x122 grota rece

salvamont argeș

Video: Căzătura unui turist a „zguduit” tot masivul Făgăraş

În această seară, o amplă acțiune pentru salvarea unui turist a avut loc în masivul Făgăraş. Au fost mobilizaţi peste 10 salvamontişti din Argeş şi Sibiu.

Citiți și: Viscol puternic în Argeș! Imagini incredibile

Mai precis, au fost mobilizaţi salvamontiștii din cadrul S.P.J Salvamont Sibiu (7 salvatori), alături de cei de la Salvamont Argeș (5 salvatori). Turistul, un belgian în vârstă de aproximativ 25 de ani, s-a accidentat în zona Vf. Laița, pe traseul de creastă al Făgăraşului.

 

Citiți și: Nu e de glumă! Risc major în județ!

 

„S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unui turist belgian, 25 ani, suspect de fractură membru inferior. A fost solicitat un elicopter SMURD, care va sosi de la baza Mureș, pentru preluare și transport la spital”, a anunţat Salvamont Argeş.

Din primele informaţii, tânărul turist a suferit o fractură de tibie destul de serioasă, după o căzătură în zona precizată.

Intervenţia de salvare a durat aproximativ 5 ore.

Belgianul mai era însoţit de un coleg. Cei doi ar fi fost pentru prima dată pe acest traseu dificil.

 

 

Elicopterul a aterizat şi rănitul a fost transportat la spital.

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3