New Profesional Consult 930 x 122

coronavirus

(VIDEO) COVID-19: CE NE ADUCE AL DOILEA VAL

Dr. Tobias Welte, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru COVID-19 din Germania a vorbit într-un interviu acordat pentru „Europa Liberă” despre estimări cu privire la valul doi de Covid-19, care sunt zonele cu cel mai mare pericol de transmitere a noului coronavirus, dar şi care este cea mai eficientă măsură de prevenire a transmiterii virusului.

Citiți și: De ce s-au înmulțit morțile subite! Explicații

Dr. Tobias Welte: „Cred că situația este diferită de la o țară la alta. Așadar, există unele țări în care este clar un al doilea val.”

Video cu subtitrare în limba română

Citiți și: Situaţia epidemiologică din judeţul Argeş, 11 martie

Specialistul arată că acolo unde se manifestă accentuat virusul, cauzele ţin de nerespectarea distanţării sociale în grupuri mari şi foarte mari de persoane: la sărbători religioase, în fabrici unde oamenii lucrează „umăr la umăr”, în special în cele cu lucrători temporari care provin din diferite regiuni sau ţări şi sunt cazaţi împreună după program.

„Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe. Nu cred că al doilea val va fi mai rău, dar există posibilitatea de a avea conjugate două probleme: să fie coronavirus și gripă sezonieră în același timp. Există însă posibilitatea de a preveni această situație. Așadar, ar trebui să începem vaccinarea împotriva gripei, împotriva pneumoniei bacteriene, vaccinarea pneumococică – pentru a reduce riscul acestor infecții diferite în același timp.”

„Nu cred în carantina totală, nu are sens să închidem şcolile şi grădiniţele”

Dr. Welte apreciază că nu se va impune carantina totală, ci doar parţială, acolo unde există cel mai mare risc. Foarte important, medicul consideră că şcolile şi grădiniţele trebuie să funcţioneze, fiindcă nu în unităţile de învăţământ este cel mai mare risc, ci măsurile de prevenire trebuie să vizeze persoanele în vârstă, în special cele cu comorbidităţi. Totuşi, specialistul spune că proprietăţile virusului nu sunt încă bine cunoscute şi este dificil la acest moment să anticipăm ce va urma.

„Problema cu acest tip de virus este că nu știm niciodată ce se va întâmpla. Dacă o să apară o mutație a virusului, o modificare a virulenței, o modificare a proprietăților de transmitere. Nu este clar. Analizând unele dintre epidemiile de gripă, și aici avem cea mai mare experiență, putem observa că au circulat timp de trei ani. Gripa porcină a dispărut după trei ani de epidemie. Una dintre speranțe este, că, la fel, va disparea, la un moment dat, și pandemia de coronavirus. Sau vor apărea mutații ale virusului și va fi mai puțin periculos, cu o rată de mortalitate mai mică va fi un virus care se va adapta sistemului uman.”, a explicat specialistul.

(Foto: descriptiv)

Eurial 555 x222
eurial 570×90