Donaris 930 x 122

alegeri

VIDEO: CUM VOTEZI DACĂ EȘTI INTERNAT, ÎN CARANTINĂ SAU ÎN IZOLARE. PROCEDURA PRIN CARE POȚI CERE URNA MOBILĂ

Cetăţenii cu drept de vot aflați în carantină sau în izolare la domiciliu (din cauza COVID), precum și cei internați în spital, care nu se pot deplasa la sediul secției de votare, pot vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie prin intermediul urnei speciale (mobile). Procedura a fost stabilită printr-o decizie a Biroului Electoral Central.

Citiți și: Alegeri cu surprize la PSD Câmpulung!

Astfel, dacă este în carantină, alegătorul trebuie să depună o cerere pentru urna specială însoțită de copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică. Dacă cetăţeanul cu drept de vot se află în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, poate vota prin intermediul urnei speciale dacă depune o cerere în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:

– biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
– decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;

– rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Citiți și: Pitești: Adjunctul Școlii nr. 3, unicul candidat pentru șefia tinerilor liberali
Cererea pentru urna specială se depune la secția de votare cea mai apropiată de imobilul unde se solicită deplasarea. Dacă sunteți în izolare/carantină la domiciliu, pentru a afla care este secția de votare de care aparțineți, accesați următorul link: https://www.registrulelectoral.ro/
Modelul cererii de vot prin intermediul urnei speciale poate fi descărcat de aici: https://www.roaep.ro/prezentare/urna-mobila-speciala/
Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în situaţiile de mai sus pot transmite, prin mijloace electronice, biroului electoral de circumscripţie sau oficiului electoral, după caz, cererile pentru urna specială şi copiile actelor necesare, până cel mai târziu în data de 4 decembrie 2020 (datele de contact le găsiți aici: https://parlamentare2020.bec.ro/date-de-contact-ale…/ ).
De asemenea, în cazul alegătorilor care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, cererile de vot prin intermediul urnei speciale, precum şi copiile actelor din care rezultă boala, starea de sănătate ori de invaliditate pot fi depuse, prin intermediul oricărei persoane, la biroul electoral de circumscripţie sau la oficiul electoral, până pe 4 decembrie. Cererile şi documentele primite de biroul electoral de circumscripţie sau oficiul electoral, după caz, sunt imprimate de către acesta şi sunt transmise prin intermediul Instituţiei Prefectului, până cel mai târziu în data de 6 decembrie 2020, ora 10:00, biroului electoral al secţiei de votare celei mai apropiate de imobilul la care s-a solicitat deplasarea urnei speciale.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache