Donaris 930 x 122

cluj napoca

(VIDEO) IONICĂ ȘI BOC, LA 2 ANI DE MANDAT. PITEȘTI VS. CLUJ-NAPOCA

Ionică și Boc, la 2 ani de mandat. Pitești vs. Cluj-Napoca.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Sală Polivalentă cu 9.600 de locuri, noi mijloace de transport în comun (inclusiv autobuze electrice), mii de noi locuri de parcare, platforme subterane pentru colectarea deșeurilor, spații verzi bine îngrijite, străzi impecabilie, milioane de lei de la bugetul local pentru reparații, modernizări sau dotări pentru spitale care NU sunt în subordinea Primăriei…

Vorbim despre Cluj-Napoca, municipiu în care primar este Emil Boc. Deși ca prim-ministru a fost mediocru, sau mai rău decât atât, ca primar Emil Boc se descurcă foarte bine. O demonstrează felul în care arată și se dezvoltă Cluj-Napoca.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Oraș European al Sportului în 2018, municipiu în care anual sunt organizate numeroase evenimente culturale și sportive, manifestări menite să atragă turiștii, Cluj-Napoca are o rată a șomajului de sub 1% (!).

În Cluj Napoca există până și locuri de joacă pentru… câini.

Toate acestea, dar și multe alte proiecte au fost realizate, potrivit raportului de activitate al primarului Emil Boc, în perioada 24 iunie 2016 – 24 iunie 2018. Amănunte în următorul material video:

La 2 ani de când este primar al Piteștiului, și Cornel Ionică se poate ”lăuda” cu proiecte. Însă doar pe hârtie!

Primăria lui Ionică tot promite o Sală Polivalentă (detalii, AICI) sau noi autobuze și modernizarea stațiilor de călători (amănunte, AICI). Promisiuni… Nimic nu e concretizat.

Se modernizează locuri de joacă (unele în colaborare cu firme private) și se peticesc străzi (vezi AICI). Au început, într-adevăr, lucrările pe Calea Craiovei sau pe strada Armand Călinescu (detalii, AICI).

Piteștiul are, însă, un uriaș deficit de locuri de parcare și străzi aglomerate din cauza lipsei investițiilor în proiecte majore de infrastructură rutieră. Străzi aglomerate și pline de gropi, pentru că Administrația Domeniului Public (ADP) sau diverse firme private lucrează prost, în bătaie de joc.

Piteștiul are spații verzi neîngrijite și un sistem de salubritate care lasă mult de dorit. Exceptând Centrul, în cartiere este mizerie.

Piteștiul nu are parc industrial, care să conducă la dezvoltarea economică a municipiului.

Piteștiul are o administrație care nu se implică deloc în sistemul sanitar, după cum, iată, procedează Primăria Cluj-Napoca.

Ce a făcut Cornel Ionică notabil pentru municipiul Pitești în cei 2 ani de când este primar (ca să nu mai luăm în calcul perioada în care a fost viceprimar!), până la jumătatea mandatului? Cu ce s-au ales piteștenii de pe urma administrației Ionică? Ce au primit piteștenii în acești doi ani? Taxe și impozite locale mărite (amănunte, AICI) și concerte pe sume fabuloase (subiectul pe larg, AICI)!

Când, vreodată, administrația Ionică va încerca să urmeze exemplul unor alți edili? Cu un astfel de primar vom avea și în Pitești, ca în Cluj Napoca, realități normale pentru un oraș european (cum ar fi, de exemplu, marcajele tactile și dispozitivele acustice pentru nevăzători la trecerile de pietoni)? Sau vom fi nevoiți să ne uităm pe mai departe, cu părere de rău, cum la alții se poate, iar la noi nu?

Un alt exemplu pozitiv este Oradea (subiectul pe larg și imagini, AICI).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90