Eurial 930 x 122

bolintin vale

(VIDEO) PERCHEZIȚII LA O PRIMĂRIE DIN ARGEȘ

(UPDATE ORA 9:30): În Argeș, perchezițiile ar viza sediul Primăriei comunei Valea Mare Pravăț (foto). 

Citiți și: Percheziții în Argeș! Fapte grave într-un local și la păcănele

În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fac peste 100 de percheziții în 25 de județe (printre care și Argeș) și în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.0000 de euro prin infracțiuni de fals și de serviciu. Vor fi puse în aplicare 15 mandate de aducere.

Citiți și: Percheziții în Argeș. „Călcat” de polițiști pentru că avea prea mult alcool

Perchezițiile se desfășoară în județele Argeș, Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții.

„Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificare de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu.

Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat este de 2.000.0000 de euro.

Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate.

Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și de la inspectoratele de poliție ale județelor Argeș, Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu.

Activitățile beneficiază de sprijinul echipelor de intervenție ale serviciilor pentru acțiuni speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova”, informează Poliția Română. Știre în curs de actualizare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3