Donaris 930 x 122

aspretele descoperit in arges

VIDEO: PEŞTE DE PE VREMEA DINOZAURILOR, DESCOPERIT ÎN ARGEŞ

Aspretele, o specie de peşte contemporană cu ultimii dinozauri care au populat planeta, a fost descoperit ieri în Argeş, în zona satului Brădetu din comuna Brăduleţ.

Citiți și: Atenție la produsele din pește!

Descoperirea a fost făcută de ihtiologii Andrei Togor şi Marcus Drimbea (reprezentând Asociaţia Aqua Crisus).

 

Citiți și: FESTIVALUL RACILOR ȘI FRUCTELOR DE MARE ÎN PIAȚA PRIMĂRIEI

 

„Colegii mei au identificat peştele nostru naţional, aspretele – Romanichthys valsanicola, specia de folsilă vie, veche de 65 de milioane de ani şi contemporană cu ultimii dinozauri care au umblat pe suprafaţa planetei. Cel mai rar peşte din Europa şi, după unele estimări, chiar din lume, aspretele se destăinuie oamenilor în primele imagini video după mulți ani de incertitudine. A fost identificat în jurul orei 8, în zona satului Brădetu, de către colegii şi prietenii mei din echipa de salvare a aspretelui, ihtiologii Andrei Togor şi Marcus Drimbea (reprezentând partenerii noştri de la Asociaţia Aqua Crisus), aflaţi în cadrul unei sesiuni de pescuit ştiinţific ce analizează impactul amenajărilor hidrotehnice la nivelul ihtiofaunei pe valea Vâlsanului. Cu multă emoție și bucurie în suflet vă împartășesc asta”, a scris Alex Găvan pe Facebook.

(Sursa Foto – Video: Facebook – Alex Găvan)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Sanda M spune:

    Cele mai mari porcarii făcute de așa-ziși oameni de afaceri, microcentrale ce distrug fauna și flora râurilor din Argeș. Domnul afacerist veros Badea are câteva asemenea microhidrocenrrale în Argeș. Să-i mulțumim în numele acestui peste rar, aspretele

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3